De 10 beste affiliate netwerken en programma's op een rij

De 10 beste affiliate netwerken en programma's op een rij

De 10 beste affiliate netwerken en programma’s in één overzicht

Wanneer je begint met affiliate marketing ben je waarschijnlijk op zoek naar affiliate netwerken of programma’s die je kan gebruiken om producten of diensten van anderen op jouw website of social media te promoten , zodat je als affiliate online geld kan verdienen.

Als eerste wil ik je uitleggen wat het verschil is tussen een affiliate netwerk en een affiliate programma. 


Affiliate netwerken zijn de bemiddelende partijen tussen affiliates en de partij die producten / diensten wil promoten, ook wel publisher genoemd.
Affiliate programma’s is een affiliate systeem van de verkopende partij zelf, hier zit geen bemiddelende partij tussen.


Ik laat je in dit artikel zowel affiliate netwerken als affiliate programma’s zien. Of je jezelf nu aanmeld bij een affiliate netwerk of een affiliate programma, het principe blijft hetzelfde: jij verdient commissies op basis van verkoop.


Hieronder laat ik je zien welke affiliate netwerken en programma’s er in Nederland veel gebruikt worden om producten of diensten van anderen te promoten. Zodat ook jij meer uit affiliate marketing kunt halen.


Ben je nog onbekend met affiliate marketing, lees dan hier ons artikel daarover >>


Maar wat zijn de beste Nederlandse affiliate netwerken? Vooral de volgende 4 netwerken zijn populair:


#1 Daisycon affiliate netwerk

Is  één van de grootste affiliate netwerken van Nederland. Daisycon biedt meer dan 800 affiliate programma’s aan. Da affiliate programma’s die hun aanbieden is best breedt, maar gaat vooral over ‘sport, gezondheid en verzorging’, vakantie’s, en ‘financiën en verzekeren’. Al zie ik dat Daisycon hard aan het werk is om meer affiliate programma’s toe te voegen aan hun netwerk. 

De kans is dus groot dat er voor jou als influencer / blogger steeds meer affiliate programma’s beschikbaar zijn die je in kan zetten om commissie te verdienen. Mijn tip, meld jezelf in ieder geval GRATIS aan bij Daisycon en bekijk hun partnerprogramma’s.


Website van Daisycon: Meld je gratis aan!

#2 LinkPizza affiliate netwerk

Is  één van de grootste influencerplatformen van Nederland. Via LinkPizza kan je eenvoudig samenwerken met uiteenlopende bedrijven of merken. Daarnaast heft LinkPizza een affiliate tool waar jij eenvoudig extra geld mee kan verdienen.


GRATIS inschrijven bij LinkPizza!

bol.com affiliate partnerprogramma - online geld verdienen als affiliate

#2 Bol.com

Bol.com is één van de bekende affilita programma’s. Bloggers komen al snel terecht bij het partnerprogramma van bol.com omdat het assortiment van hun enorm groot is en er dus al snel iets gepromoot kan worden wat bij hun blog past.


Hoeveel commissie je krijgt staat bij bol.com vast per categorie. Dit kan 3%, 6% of 8% zijn. Dit is niet heel veel, maar als je bedenkt dat wanneer een bezoeker van jou website op jou bol.com link klikt, en jij bent de eerste affiliate link naar bol.com waar ze op klikken jij de daaropvolgende 7 dagen kans hebt op commissie wanneer ze in die aankomende 7 dagen een aankoop doen op bol.com. En het mooie is, het maakt niet uit wat ze dan bestellen. Dan kan het al snel om veel meer euro’s gaan.


Direct gratis aanmelden bij Bol.com.


#3 PayPro affiliate programma’s

Het netwerk PayPro is populair onder bloggers: Het is de marktleider in Nederland op het gebied van ebooks en digitale producten en cursussen.


De markt van het product is specifiek, wat ervoor zorgt dat een product van PayPro makkelijker wordt verkocht.


Omdat de vaste kosten voor het uitbrengen van een e-book of online cursus laag is, krijg je als affiliate wanneer je een product van PayPro promoot een hoge percentage aan commissie. Deze commissie kan wel oplopen tot 50% van de verkoopprijs van het product.


Wanneer je opzoek bent naar een product wat hoge commissie oplevert en specifiek in de markt ligt, raad ik je aan om zeker een kijkje te nemen op PayPro.


Ga naar het Paypro affiliate netwerk.


#4 TradeTracker affiliate netwerk

TradeTracker de grootste speler op affiliate vlak in Nederland als het gaat om een netwerk van affiliate programma’s. TradeTracker bevat meer dan 9.000 (in 2021) affiliate programma’s waar je gebruik van kan maken.


De variatie binnen TradeTracker is enorm. Je kan jezelf aansluiten bij grote partijen maar ook kleinere ondernemingen kan je er vinden denk hierbij aan blokker.nl, allesvoorbbq.nl en mijndomein.nl;  

ÉÉN ding is zeker, je zal er altijd wat vinden om te kunnen promoten op jouw website of social media kanaal. Wanneer je wilt beginnen met affiliate marketing raadt ik je aan om je zeker hierbij GRATIS aan te melden!  

Website van TradeTracker: meld je gratis aan! 


#5 Awin affiliate netwerk

Een eenvoudig netwerk om jezelf aan te melden is Awin. Awin is een enorm groot affiliate netwerk dat wereldwijd actief is. Alleen al het Nederlandse netwerk bevat 15.200+ adverteerders uit vele sectoren waaruit jij kan kiezen om producten of diensten te promoten. Wanneer je opzoek bent naar iets om te promoten, ga je hier zeker wat vinden!


Omoda, Essent, Scapino en Kees Smit tuinmeubels behoren onder andere tot het adverteerders netwerk. Bekijk hier welke bedrijven zich aangesloten hebben bij Awin.


Om jezelf aan te melden als publisher vraagt Awin je € 5,- borg te betalen. Maar deze krijg je ook weer terug wanneer ze je eerste commissie uit betalen.


Aanmelden bij Awin affiliate netwerk.


#6 Enormail affiliate programma

Wanneer je jezelf richt op ondernemen & marketing is dit een geweldig programma om te promoten. Enormail is voor een ondernemers echt een aanwinst, het is een compleet e-mailmarketing programma waarmee een online ondernemer zijn business en omzet écht kan laten groeien. 


De commissie die je bij Enormail verdient is goed, je ontvangt 30% commissie op elke Enormail klant die je aanbrengt. En nog wederkerend ook: dat wil zeggen dat zolang jouw aangebrachte Enormail klant zijn abonnement houdt, jij ook per maand commissie blijft ontvangen!

Aanmelden bij Enormail is eenvoudig en doe je via deze link.


#7 Albert Heijn  partnerprogramma

Wanneer je op je website actief bent met voeding en/of wanneer je actief bent om de scherpste aanbiedingen op jouw website, blog of app te plaatsen is het zeker de moeite waard om jezelf aan te sluiten bij het partnerprogramma van Albert Heijn. 


Wanneer je bij het partnerprogramma van Albert Heijn bent aangesloten, en je stuurt een bezoeker door naar hun website en de bezoeker plaatst een bestelling ontvang je een vergoeding

Albert Heijn partnerprogramma


#8 Wehkamp affiliate programma

Wehkamp is een van de grootste webwinkel van Nederland, dit is een webwinkel waar je o.a artikelen zoals kleding, huis- en tuinartikelen, elektronica, speelgoed enz. kan kopen. Wanneer je een eigen website of social media kanaal hebt waar je producten op wilt gaan promoten is het de moeite waard om ook bij wehkamp te kijken of je iets van hun zou kunnen promoten. De commissie van Wehkamp kan oplopen tot 12%.

Aanmelden bij Wehlkamp affiliate programma

#9 Decathlon (sportartikelen) affiliate programma

Wanneer je met je website of social media kanaal jezelf richt op sport en/of kamperen is Decathlon een geschikt affiliatie programma voor jou.


Hun assortiment is groot en hun commissies zijn gemiddeld.


Website Decathlon


#10 Plug & Play affiliate netwerk

Een jonge speler op de markt is Plug&Pay, gebouwd door de jongens van de IMU: Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren. Dit affiliate netwerk is te vergelijkbaar met PayPro.


Dit affiliate netwerk is vrij nieuw en de kans is erg groot dat plug&play  een grote speler gaat worden op het gebied van affiliate marketing, binnen nu en een paar jaar.


Met Plug&Pay maak je in een handomdraai de meest effectieve betaalpagina's en upsell-processen die je koppelt met Mollie. Deze zijn ideaal voor zowel voor eenmalige verkoop als voor abonnementen. Plug&Pay voorziet daarnaast in talloze koppelingen, administratiemogelijkheden en bevat tevens een affiliate systeem.


Website van Plug&Play: meld je gratis aan!

Hoe ga jij affiliate marketing inzetten?

In mijn zoektocht naar manieren om affiliatie marketing in te kunnen zetten kwam ik vele mogelijkheden tegen. Deze mogelijkheden heb ik voor je op een rijtje gezet, zodat jij deze zoektocht niet meer hoef te doen en gelijk goed aan de slag kan. In mijn blog artikel 24 Succesvolle Affiliate marketing voorbeelden laat ik je zien welke manieren er zijn om affiliate marketing in te zetten!