Blog laten schrijven - 8 Tips waar je op moet letten!
blog-laten-schrijven-blogpost-blog-voorbeeld-een-blog-beginnen-geld-verdienen

Blog laten schrijven

8 Tips waar je op moet letten, zodat je niet teveel betaald!

Geld-verdienen-met-bloggen

Corinda

5 februari 2021
Wil je een blog laten schrijven? Het laten schrijven van een blog klinkt misschien simpel, maar er zit veel verschil in tekstschrijvers. Heb je nog geen ervaring met het laten schrijven van blogartikelen, dan is het goed dat je jezelf eerst verdiept. Zo weet je wat belangrijk is als je de stap neemt om je blogs te laten schrijven.

In dit artikel bespreek ik de …. punten die belangrijk zijn als jij je blogartikelen wilt laten schrijven. Met deze punten kun je rekening houden als je een tekstschrijver uitkiest. Zo weet je zeker dat je kwalitatief goede blog artikelen krijgt!

Kortom: Wil jij een blog laten schrijven? Lees dan snel verder!

Waarom zou je een blog laten schrijven?

Je staat waarschijnlijk op het punt om het schrijven van jouw blogs uit te besteden. Dit kan er mee te maken hebben dat je meer ‘lucht’ wil hebben, om andere dingen op te pakken of simpelweg omdat je er geen tijd (meer) voor hebt.

Ook kan het zijn dat je wilt beginnen met bloggen, maar het schrijven hiervan liever door een ervaren tekstschrijver wil laten doen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en heb je er verder weinig omkijken meer naar.

In beide gevallen gaat het erom dat je meerdere blogs wil laten schrijven, zodat je meer bezoekers naar je website te krijgen. Door regelmatig nieuwe blogs te laten schrijven en deze op je website te plaatsen, wordt jouw website beter vindbaar in Google en levert dit meer bezoekers (dus meer klanten) op.
blog-laten-schrijven-blogpost-blog-voorbeeld-een-blog-beginnen-geld-verdienen
Omdat het schrijven van goede teksten vaak veel tijd in beslag neemt, kiezen veel ondernemers ervoor om hun blog te laten schrijven. Zo kunnen ze zichzelf focussen op andere belangrijke taken in hun bedrijf.

Ik ga nu met je bespreken waar je op moet letten als je het schrijven van je blog uit wilt besteden. Zo kom je beslagen ten ijs en zul je achteraf niet voor verrassingen komen te staan; dan kun je je zoektocht weer opnieuw gaan beginnen, en dat wil je niet. Let’s go!

Tip: Heb je nog geen blog, maar wil je wel beginnen met bloggen? In dit artikel vertellen we hoe je direct kan beginnen>>

Waar moet je op letten als je een blog laat schrijven?

Wil je een blog laten schrijven dan is het belangrijk dat je richting de tekstschrijver duidelijk bent. Je kan de tekstschrijver wel de opdracht geven om een blog te schrijven over een bepaald onderwerp, maar vaak is het verstandiger om de tekstschrijver zo veel mogelijk informatie over je wensen te geven. 


Waarom?

Omdat de tekstschrijver anders - goedbedoeld - zijn eigen weg gaat en de tekst misschien helemaal niet aan je verwachtingen voldoet. Uiteindelijk kost dit dan veel meer tijd en energie dan nodig is. 


Daarom raad ik je aan om minimaal de volgende 8 punten aan de tekstschrijver door te geven:


#1: Het onderwerp waar de blog over moet gaan.
#2: De invalshoek van het blogartikel.
#3: Het minimale aantal woorden wat de blog moet hebben.
#4: Het zoekwoord (keyword) waar je blog over moet gaan.
#5: Of de tekstschrijver ook een zoekwoordonderzoek uit moet voeren of dat je dit zelf doet.
#6: De manier van schrijven.
#7: Of je er een bronvermelding bij wilt hebben (betrouwbaarheid informatie).
#8: De deadline; dus wanneer je de blogtekst uiterlijk wilt ontvangen!


Communiceer je de bovenstaande punten duidelijk richting de (online) tekstschrijver die je jouw blogpost laat schrijven, dan kan het niet anders of je krijgt een blog artikel toegestuurd die je direct op je website kan zetten.

Kortom: Dus… Je begrijpt nu dat duidelijkheid richting de tekstschrijver erg belangrijk is. Dat je duidelijk bent over de wensen die je hebt en waar je blogpost minimaal aan moet voldoen. Zo voorkom je dat de blogpost die de tekstschrijver schrijft, niet aan je verwachtingen voldoet.
blog-laten-schrijven-blogpost-blog-voorbeeld-een-blog-beginnen-geld-verdienen

Welke kenmerken moet een kwalitatief goede blog hebben?

In het verleden stond Google boordevol blogartikelen die puur geschreven waren voor SEO, om zo hoger in de zoekresultaten van Google te komen. De blogteksten die je toen zag waren absoluut niet geschreven voor de bezoeker! Ik ben dan ook blij dat dit steeds minder het geval is.

Tegenwoordig is het juist heel erg belangrijk dat een goede blog:
 • Waarde aan de lezer geeft.
 • Het blogartikel een ‘probleem’ van de lezer oplost.
 • De blog geschreven is vanuit de vragen die de lezer zou kunnen hebben.

Met andere woorden: de schrijver van de blog kruipt in het hoofd van de lezer en schrijft over de punten die de lezer belangrijk vindt. Het is dus belangrijk dat een tekstschrijver zich goed kan verplaatsen in de lezer.

Wil je weten waar een goede blogpost nog meer aan moet voldoen? In dit artikel vertellen we je nog veel meer! >>

Wat mag je verwachten van een goede online tekstschrijver?

Oké, je weet nu welke punten je met een tekstschrijver moet bespreken als je een blog wil laten schrijven. Ook weet je nu welke kenmerken een goede blog precies nodig heeft. Nu wil ik met je kijken naar de verwachtingen die jij mag hebben van een goede online tekstschrijver. Zo kun je gericht op zoek naar een goede tekstschrijver.

Als je een blog wil laten schrijven, zorg er dan voor dat je een tekstschrijver vindt die zich in jou, je bedrijf, je product of dienst kan verplaatsen. Dit is erg belangrijk voor het schrijven van een goed blogartikel. Alleen dan zal de tekstschrijver kwalitatief goede blogposts kunnen schrijven en zal dit jou daadwerkelijk nieuwe klanten en meer omzet opleveren.
blog-laten-schrijven-blogpost-blog-voorbeeld-een-blog-beginnen-geld-verdienen

Wat levert een goede blogpost jou precies op?

Uiteindelijk is dit de belangrijkste vraag voor (bijna) iedere blogger. Het maakt in dit geval niet uit of je zakelijk of privé blogartikelen op je website plaatst. Iedere blogger wil toch dat zijn of haar blog tenslotte iets oplevert. Al is het wel zo dat het bij bedrijfsmatig bloggen belangrijk is dat dit uiteindelijk zorgt voor meer omzet (winst)!

Ik vertel je nu in het kort wat een goede blogpost jou oplevert:

 • De bezoekersaantallen van je website groeien.
  Kies jij ervoor om blogteksten te laten voor je website? Dan kun je er van op aan dat de bezoekersaantallen van je website zullen toenemen (yes!) Een goede tekstschrijver zorgt ervoor dat de blogteksten waardevol zijn voor je bezoekers, maar ook dat Google blij is met de tekst.

 • Bij consistente plaatsing pluk je de meeste vruchten.
  Laat je voor iedere week nieuwe blogteksten schrijven, dan pluk je de meeste vruchten. Dus… meer bezoekers en meer ‘betalende’ klanten. Consistentie is heel belangrijk! Hierdoor wordt jouw website, door Google, gezien als dynamisch, actief en waardevol voor bezoekers. Mijn advies: plaats wekelijks één of meer nieuwe blogpost.

 • Je wordt een autoriteit in je niche.
  Door wekelijks een blogpost op je website te plaatsen, laat je aan je bezoekers zien dat jij weet waar je het over hebt en dat jij de specialist bent in jouw vakgebied. Door je bezoekers wordt je dan gezien als autoriteit in je niche. Overigens zijn het niet alleen de bezoekers die jou als autoriteit gaat zien, ook Google zal dit oppakken in de ranking die je in de zoekresultaten krijgt.

 • Je website Groeit op de Automatische Piloot.
  Het schrijven van content (teksten) neemt veel tijd in beslag. Door je blogteksten te laten schrijven door een specialist, hoef jij je daar niet mee bezig te houden. Plaats je wekelijks één of meer nieuwe blogartikelen, dan groeit jouw website, dankzij de tekstschrijver, op de Automatische Piloot, tot een grote veelbezochte website.

 • Je krijgt meer klanten/verkopen via je website.
  Dit is uiteindelijk waar het om gaat. Als jij aan de slag gaat met het plaatsen van blogartikelen, kun je ervan uitgaan dat er steeds meer mensen naar je website zullen komen. Dat betekent ook dat je meer kans hebt om te verkopen of om klanten te werven via je website.

Wat kost het laten schrijven van een blog

Je vraagt je nu vast af wat het kost om een blog te laten schrijven. Dit is een logische vraag. Wil je een blogpost laten schrijven, dan is het wel handig om vooraf te weten met welke kosten je rekening moet houden. Uiteindelijk kun je dan zelf alle voor- en nadelen afwegen en er voor kiezen om het uit te besteden of het in eerste instantie toch zelf (of door een medewerker) te laten doen.

Het laten schrijven van een blogpost kan al v.a. 3 eurocent per woord (excl. btw.). Dat betekent dat als jij een tekst van 1500 woorden wil laten schrijven, je daar 1500 * 0,03 eurocent betaalt. Dat komt neer op € 45,- voor een tekst van 1500 woorden.

Overweeg je om jouw blogartikelen te laten schrijven, dan raad ik je aan om dit consistent te laten doen.


Waarom?


Omdat Google ervan houdt als jij consistent aan de slag gaat met content!

Laten we eens rekenen: Stel je laat 4 blogposts in de maand schrijven, dan kost dit jou ca. 180 euro (excl. Btw) per maand. Hou je dit een jaar vol, dan kan het niet anders of je moet dit gaan merken aan het aantal bezoekers op je website, de hogere ranking in Google en het aantal klanten wat je via je blog/website binnen krijgt. In dit geval moet je niet op de korte termijn, maar op de iets langere termijn denken.

Vergelijk het maar eens met een advertentie in een fysieke krant of magazine... Dat kost al snel € 500,- á € 1500,- euro per advertentie (van redelijk formaat) en dan wordt de advertentie  maar 1x gepubliceerd! Hoeveel directe klanten levert jou dit op na 1 advertentie? Uit jarenlange ervaring op marketing gebied weet ik dat dit niet na het plaatsen van 1 advertentie is. Het is bij advertenties in fysieke kranten en bladen belangrijk om te herhalen, herhalen, herhalen… pas dan zul je merken dat het bedrijf bij mensen in de picture komt en het daadwerkelijk meer (potentiële) klanten oplevert. Tja... en dan ben je toch al snel duizenden euro's armer.
blog-laten-schrijven-blogpost-blog-voorbeeld-een-blog-beginnen-geld-verdienen


Kijken we naar een blogpost, dan publiceer je deze 1x en blijft deze voor altijd vindbaar en zichtbaar op het internet staan. Iedere week kan 1 blog dus (nieuwe) verkopen op blijven leveren!


Kort samengevat: Het (laten) schrijven van een blog is goedkoper en kan je -zeker op de lange termijn- meer klanten opleveren dan een reeks dure advertenties in een krant of magazine.

Tot slot

Heb je al een blog of wil je een blog beginnen? Dan kan het erg interessant zijn om je blogs te laten schrijven door een ervaren tekstschrijver. Bloggen is een laagdrempelige manier om online meer bekendheid te krijgen. Dit omdat je een blogpost maar één keer hoeft te laten schrijven en deze dan voor altijd op internet blijven staan. Hoe meer blogs je op je website plaatst, hoe groter je website wordt en hoe belangrijker Google jouw website vindt. Dit resulteert erin dat je website steeds hoger in de Google zoekresultaten zal komen te staan.

Besteed je het schrijven uit, dan heb je er zelf weinig omkijken naar. Wel heb je hierdoor te maken met investeringskosten per blog. Vergelijken we dit met het plaatsen van een fysieke advertentie in een krant of dagblad, dan zie je dat deze kosten erg meevallen. Een goed geschreven blog plaats je maar 1x en kan daarna jarenlang voor (nieuwe) klanten en inkomsten zorgen!

Wil je toch zelf je blog artikelen schrijven? Dan kun je hier in slechts 30 dagen te weten komen hoe je goede content (blog tekst) kunt schrijven >>

Besteed je het schrijven van je blogs liever uit? Dan raad ik je van harte deze ervaren online tekstschrijver aan >>

Aan jou de keus... 

Veel succes met je blog! ðŸ’ª

Anderen bekeken ook

blog-laten-schrijven-blogpost-blog-voorbeeld-een-blog-beginnen-geld-verdienen

Blog beginnen (simpel) - Voorbeelden en praktisch stappenplan

goede-blogpost-schrijven-blog-voorbeeld--een-blog-beginnen-een-blog-schrijven

Een goede blogpost schrijven?

Dit zijn dé 14 ultieme tips voor succes!

Geld-verdienen-met-bloggen
Geld verdienen met bloggen - Zo kun jij direct met bloggen aan de slag!