Geld verdienen met YouTube - Zo doe je dat!
geld verdienen met YouTube - beste manier online geld verdienen

Geld verdienen met YouTube

de-beste-website-software-phoenix-website-geld-verdienen-met-website-goede-website-phoenix-website-ervaringen-website-maken-imu

Willeke

Geld verdienen met Youtube - Online geld verdienen - Thuis geld verdienen - Thuiswerk

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je wilt weten of je geld kan verdienen met Youtube.


Of.. misschien ben je al gestart met je YouTube kanaal, maar weet je niet goed hoe je dit verder moet aanpakken?


Zelf heb ik met vallen en opstaan meerdere YouTube kanalen opgezet en kan ik je zeggen dat ik iedere maand mijn geld verdien met YouTube 🥳

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Waarom een YouTube kanaal beginnen?

We hebben massaal met zijn allen het gemak ontdekt van filmpjes op YouTube. YouTube is wereldwijd een van de grootste zoekmachines op internet.


Ben je opzoek naar een leuke week vlog om een kijkje te nemen in iemand zijn persoonlijke leven? Wil je muziek luisteren? Of zoek je een praktische oplossing voor iets? YouTube heeft vele soorten filmpjes te bieden.


YouTube behoort tot de top 3 van meest bezochte websites wereldwijd. Per dag worden er ongeveer 300.000 nieuwe video's geplaatst (2016). Wereldwijd zoeken miljoenen mensen dagelijks op YouTube naar video’s.


Waarom zou jij daar niet van profiteren en geld gaan verdienen met YouTube?


Wat is YouTube? - Een belangrijk inzicht voor we echt beginnen!

We kennen denk ik allemaal YouTube wel. YouTube is een website waarop de gebruiker video's kan publiceren (uploaden) en bekijken. Je kunt gratis een account aanmaken voor het gebruik van YouTube. 


Op YouTube zijn uiteenlopende filmpjes te vinden van informatief, educatief tot filmpjes waar je gewoon van kan genieten zoals muziek of persoonlijke vlog’s.


Maar wist je dat vele van deze videomakers door het maken van video's geld verdienen met YouTube? Er zitten zelfs hele grote YouTubers tussen, die met hun kanaal makkelijk duizenden euro's verdienen per maand!

En dat wil jij toch ook?

Hoe kan je geld verdienen met YouTube

Om geld te verdienen met je YouTube kanaal moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je kanaal moet in de afgelopen twaalf maanden minimaal 4.000 uur zijn bekeken en ten minste 1.000 abonnees hebben

Zodra je de 1.000 abonnees hebt bereikt, is het van belang om op jouw YouTube kanaal bij de instellingen van YouTube studio ‘inkomsten genereren met kanaal’ in te schakelen.


Met de juiste inzet, geduld en aanpak zal je zien dat deze voorwaarden (best) makkelijk te behalen zijn.


Zodra je met jouw kanaal voldoet aan deze voorwaarden kan je het partnerschap om geld te verdienen met YouTube aanvragen. Wanneer je toegelaten bent als partner kan je zelf per video instellen of YouTube advertenties tijdens jouw video mag laten zien. 


Wanneer YouTube daar inderdaad een advertentie zal tonen krijg jij daar als partner van YouTuber geld voor.


geld verdienen met YouTube - online geld verdienen - thuis  werken

Hoeveel geld verdienen YouTubers met hun kanaal?

Er zijn wereldwijd veel YouTubers die geld verdienen met Youtube. Het is vrij logische dat een beginnende YouTuber met 1.000 abonnees minder zal verdienen dan een YouTuber die 2.5 miljoen abonnees heeft. 

Maar dit is geen reden om jezelf tegen te houden, ook deze grote YouTubers zijn klein begonnen. :-)


Welke mogelijkheden zijn er om geld te verdienen met YouTube? Hieronder bespreek ik de verschillende opties.


geld verdienen met YouTube nieuws - online thuis werken - online geld verdienen

#1 Met views geld verdienen op YouTube

Wat een YouTuber verdient is dus lastig te zeggen, wel wordt er op google een richtlijn aangehouden dat een YouTuber per 1000 views tussen de  € 1 en € 5 euro verdiend.


Zelf geld verdienen met jouw YouTube views kan dus wanneer je toestaat dat YouTube advertenties toont bij jouw video. Zorg er wel voor dat je videos alleen beelden bevatten die door jou zelf zijn gemaakt, en dat er in je video’s geen auteursrechtelijke muziek voor komt. Dan kan je namelijk geen geld verdienen met je video en dat zou jammer zijn.

Kijken we naar bekende vlogger Enzo Knol? Hij heeft 2.5 miljoen abonnees op zijn kanaal (2020) dan wordt geschat dat hij op jaarbasis zo tussen de € 300 duizend en € 400 duizend euro verdiend. 


Een YouTuber met 50.000 abonnees zou een minimuminkomen verdienen, en dus van zijn YouTube kanaal kunnen leven.


#2 Met merchandise geld verdienen op YouTube

Merchandise letterlijk vertaald betekent ‘handelswaar’. Wanneer je een grote groep fans hebt opgebouwd met YouTube wordt het interessant om eigen producten zoals t-shirts, hoodies, sokken enz. te gaan verkopen.  Alleen onderschat het proces van productie en distributie niet.


Wanneer je met merchandise aan de slag wilt gaan doe je er goed aan om een webshop te bouwen waar je de merchandise kunt verkopen. Of je verkoopt je merchandise via een grotere webshop in Nederland zoals bol.com.


Denk er goed over na welke merchandise je wilt gaan verkopen. Zorg ervoor dat het product past bij je merk. Kies je bijvoorbeeld voor een kledingstuk met een tekst erop, of kies je ervoor om jouw merknaam erop te zetten.


Wanneer je zelf ergens goed in bent bestaat er de mogelijkheid om zelf een E-book of online video training te maken, en deze via jouw YouTube kanaal aan te prijzen en te verkopen.


Wanneer je zelf veel volgers hebt op YouTube en de kijkers jouw dus kennen, zal je zien dat je e-book of training makkelijk wordt verkocht. Want de mensen kennen jou al als persoon en/of product. Dit komt de verkoop van jouw eigen product ten goede.


#3 Met affiliate marketing geld verdienen op Youtube

Affiliate marketing kan je al direct inzetten wanneer je jouw kanaal start om online geld te verdienen met YouTube.

Affiliate marketing op YouTube houd in dat je door middel van een link in de beschrijving van je video een product of training aanraad van een bedrijf online.  Wanneer een kijker op jouw affiliate link klikt en een aankoop doet bij dit online bedrijf, krijg jij hier een vooraf afgesproken percentage aan commissie (geld) van. 


Per product wat je aanraad kan de percentages verschillen, dit hangt af van het product wat je aanraad. Wanneer je een online dienst, online e-book of training aanraad zal je commissie hoger zijn dan wanneer je bijvoorbeeld een kledingstuk of vlog-camera aanraad.


Wanneer je wilt starten met  affiliate marketing raad ik je aan om je aan te melden bij een affiliate programma waar je veel affiliate bedrijven kan vinden. Een affiliate programma waar je jezelf gratis aan kan melden is Daisycon. Daisycon bemiddeld als onafhankelijke partij tussen jouw als affiliate (publisher) en de aanbieder van een affiliate product. Bij Daisycon vindt je vele aanbieders, hier kan je op zoek naar een affiliate product wat past bij jou YouTube kanaal.


Wanneer je opzoek bent naar een webshop met een eigen affiliate programma zoek je op googel naar de webshop en toets je erachter affiliate programma. Wie weet heeft deze webshop wel een affiliate programma , zodat je ook via hun webshop geld kan verdienen met YouTube.


Zorg ervoor dat je niet zomaar in het wilde weg affiliate links plaatst onder je video. Wanneer de link aansluit bij jouw video wordt het voor de kijker interessant om op de link te klikken.


geld verdienen met YouTube doormiddel van affiliate marketing

#4 Met gesponsorde producten geld verdienen op YouTube

Naast views, merchandise en affiliate marketing bestaat er nog een optie om geld te verdienen met YouTube.


Wanneer de abonnees op jou kanaal dusdanig gegroeid zijn (en je inzet dus beloont is!) ben je als YouTuber ook nog eens interessant  voor ondernemers. Dan bestaat de mogelijkheid dat je gesponsorde producten kan laten zien in je video’s. Wanneer je als kanaal een groot bereik van fans hebt, betekent dit voor een ondernemer dat hun product door 1 video van jou al snel door vele kijkers wordt gezien.


Door dit te doen worden de verdiensten via YouTube nog aantrekkelijker. De grootste YouTubers verdienen per gesponsord product al snel + € 20.000


Snel geld verdienen met YouTube, kan dat?

Wanneer je net gaat starten of gestart bent met je YouTube kanaal moet je niet verwacht  dat je gelijk in de eerste 6  maanden snel veel geld zal verdienen. Wees dus realistisch. 


Bedenk dat alle grote YouTubers klein zijn begonnen en hebben doorgezet om die vele abonnees en een (groot) inkomen te behalen. 


Wanneer je een kanaal opstart, en na een maand de moed al opgeeft om door te gaan, zal je nooit (veel) geld gaan verdienen met YouTube. 


Bedenk dat degene die doorzet, en de groei van zijn kanaal op de juiste manier aanpakt de winnaar is en (veel) geld zal gaan verdienen met YouTube. Besef dit dus goed!


Het eerste begin is het moeilijkst. Wanneer je de 10 abonnees hebt bereikt zal je zien dat je veel sneller aan de 20 abonnees zal zitten, en ga zo maar door.


Zo is het ook met wat je aan geld ga verdienen met YouTube. Mijn ervaring is dat de eerste € 100 euro het ‘moeilijkst’ is om te verdienen. Vanaf de € 100 euro gaat het bedrag wat je per maand verdiend veel en veel sneller omhoog! 

Is geld verdienen met YouTube makkelijk?

Zelf heb ik internationaal meerdere YouTube kanalen. Van deze kanalen heb ik als eerste mijn ‘basis’ goed neergezet, en nu ben ik deze kanalen alleen nog aan het ‘onderhouden’ zodat mijn abonnees en inkomsten iedere maand weer blijft groeien en per jaar de inkomsten ruim verdubbelen.


Voor mij is geld verdienen met YouTube nu vrij makkelijk, dit komt doordat ik niet heb opgegeven maar juist heb doorgezet en de basis van mijn kanaal goed is. Werk ik een maand niet aan mijn YouTube kanaal? Dan komt er toch gewoon geld binnen! Beter kan het in mijn ogen niet :-)


Dit is de reden waarom ik ben gestart met YouTube

Als moeder van 2 kinderen ging het mij steeds meer tegenstaan om buitenshuis te werken. Die stress alleen al om je kind(eren) op tijd in de kleren te hebben, bij de oppas te brengen, en ook nog eens op tijd op mijn werk te moeten staan, absoluut niet fijn!


Steeds meer ging ik bedenken dat werk vanuit huis beter bij mij en ons gezin zou passen. Naar aanleiding van die gedachten ben ik opzoek gegaan naar de mogelijkheden om geld te verdienen vanuit huis. 


De twee manieren die mij het meeste aanspraken om vanuit huis geld te verdienen waren via YouTube en met affiliate marketing.

Deze twee opties liggen namelijk het dichts bij mijn interesse, dus zo bedacht ik, hadden dan ook de meeste kans van slagen. Want iets wat je interesse heeft hou je veel langer vol om te doen.

Waarom ik jou aanraad om te beginnen met YouTube?

  • Je hebt geen geld nodig om te starten (zoals bv. bij een webshop) je kan zo vandaag nog beginnen
  • Vanaf thuis kan je jou ‘werk’ doen
  • Je werkt op dagen en tijden wanneer het jou uitkomt
  • YouTube zorgt voor een passief inkomen 

Ook jij kan geld verdienen met YouTube

Kan je dus geld verdienen met YouTube? Ja, dit kan!

Blijf realistische en bedenk dat de tijd en energie die je moet gaan stoppen in jouw kanaal om (groot) succes te behalen ongeveer evenveel zal zijn dan wanneer je wilt starten met geld verdienen met een blog, website of instagram. 


Zorg ervoor dat je met regelmaat een nieuwe video upload. Hierdoor zal Youtube jou video’s steeds vaker als suggestie aan gaan bieden aan kijkers. En zal de zoekmachine van Youtube jou ook steeds meer vertrouwen als ‘serieuze’ YouTuber.


Zorg ervoor dat je het eerste halfjaar van jou Youtube carrière doorkomt en in dit half jaar geen hoge verwachtingen hebt van de inkomsten, anders zal dit misschien alleen maar tegenvallen.


Je zal niet de eerste zijn die een kanaal opstart en er na een maand al mee stopt omdat de verwachting te hoog was.

Kijk niet teveel naar het succes van een ander. Gebruik een ander zijn succes alleen voor motivatie voor jezelf. Focus jezelf op jouw weg en jouw missie met YouTube, want dan zal jij jouw (grote) doel behalen.


Duss…. NIET DENKEN, MAAR DOEN, dan kom je er wel! Start vandaag nog, zet door en geef niet op!