Geld verdienen met affiliate marketing in 2021 | Tips en stappenplan
geld-verdienen-met-affiliate-marketing-wat-is-affiliate-marketing-2

Geld verdienen met affiliate marketing in 2023

Zo kun jij met affiliate marketing geld verdienen!

Hoe zou jij het vinden om geld te verdienen met affiliate marketing? Zou jij graag wat extra’s willen verdienen en over enige tijd misschien wel je baan op kunnen zeggen, omdat je volledig kan leven van het geld dat je verdiend dankzij affiliate marketing? Dit verdienmodel wordt steeds populairder. En dat is te begrijpen. De mogelijkheden met affiliate marketing zijn namelijk erg interessant.


In dit artikel zal ik je kennis laten maken met dit gewild verdienmodel. Ik leg je uit waarom geld verdienen met affiliate marketing interessant is, wat affiliate marketing is, hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing en hoe je kan starten met affiliate marketing. Aan het einde van dit artikel zal ik ook alle voor- en nadelen van affiliate marketing uitvoerig met je doornemen. Op basis daarvan kun je zelf je keuze maken of je wilt starten met affiliate marketing.


Dus... Wil jij geld verdienen met affiliate marketing? Lees dan snel verder!


Wil je liever direct aan de slag met affiliate marketing, dan is dit een betaalbare en goede affiliate marketing cursus >>


Waarom starten met affiliate marketing?

Wil je graag wat extra’s verdienen of wil je vanuit huis werken? Dan is affiliate marketing iets wat aan beide voldoet. Maar… Waarom zou je beginnen met affiliate marketing? Toen wij -na ruim tien jaar in loondienst- op zoek waren naar een verdienmodel wat we vanuit huis konden doen, zonder perse een klantenservice of kantoor nodig te hebben kwamen we affiliate marketing tegen.

Wij kwamen tot de volgende conclusie:

  • Je kan zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel je ‘werkt’.
  • Je hoeft geen rekening meer te houden met de wensen van je werkgever.
  • Met jouw kennis kun je anderen inspireren.
  • Je hebt geen fysieke locatie of klantenservice nodig.
  • Als je door blijft zetten kun je er een heel goed maandsalaris mee verdienen.


Dit klinkt als een droom toch? Ja, en het is een droom die met jou inzet werkelijkheid kan worden!

Affiliate marketing wordt namelijk steeds populairder. Er zijn al heel wat mensen die -naast hun huidige baan- een leuk extraatje met affiliate marketing verdienen. Er zijn ook mensen die al wat langer met affiliate marketing bezig zijn en die nu een (heel) goed en passief inkomen hebben, zodat ze hiermee hun vaste lasten kunnen betalen en er goed van kunnen leven. Dit zijn wel de personen die stap-voor-stap doorgaan op de weg die ze zijn ingeslagen en niet opgeven. Geld verdienen met affiliate marketing is dus goed mogelijk!

Wat is affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing kan doordat bezoekers op jouw website of social media post iets kopen via een link die jij hebt geplaatst.
"Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij bedrijven hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd.”
Bij affiliate marketing hoef je zelf dus geen producten of diensten te hebben. Als affiliate wordt je partner van bedrijven en promoot je hun producten of diensten en krijg jij bij verkoop een commissie.

Het promoten van deze affiliate producten of diensten kun je doen als je een website met blog hebt of op je social media kanalen zoals; YouTube, instagram of pinterest. In de tekst plaats je dan een link die doorverwijst naar een product of dienst van het bedrijf waar jij affiliatepartner van bent. 


✅  Hier laat ik  24 Succesvolle affiliate marketing voorbeelden zien die door affiliates succesvol worden ingezet!

Het verdienmodel van affiliate marketing

Hoe kan je geld verdienen met affiliate marketing? Dat ga ik je hier precies uitleggen. Jij meldt je aan bij een affiliate programma of netwerk (hier kom ik zo op terug). Je kijkt of je producten of diensten ziet die je kan promoten. Het is wel belangrijk dat het producten zijn die aansluiten bij jouw interesses en wat aansluit bij de blogartikelen of social media posts die je publiceert.

Klikt je bezoeker op één van de door jou geplaatste affiliate links, dan wordt deze doorgestuurd naar de website van het bedrijf wat achter deze link zit. Koopt jouw bezoeker vervolgens een product of dienst die jij gepromoot hebt bij dit bedrijf, dan krijg jij een commissie (vergoeding). 

Geld-verdienen-met-affiliate-marketing-geld-verdienen-vanuit-huis-online-geld-verdienen-affiliate-marketing-beginnen

Kun je affiliate marketing vergelijken met een webshop? Niet helemaal. In een webshop verkoop je producten en in een blog adviseer of attendeer je jouw lezers op bepaalde producten of diensten. Bij een webshop komt de complete afhandeling van de bestelling op jouw bordje, maar bij affiliate marketing wijs je mensen juist door en laat je het verdere werk aan het bedrijf wat het product of dienst verkoopt over. Je hoeft dus zelf geen voorraad aan te leggen en hebt ook geen klantenservice nodig.


Kort samengevat: Jij maakt op je website of social media kanaal bezoeker attent op een producten of diensten die interessant voor hem of haar kan zijn. Door het plaatsen van een link verwijs je je bezoeker door naar het bedrijf waar dit product of dienst aangeschaft kan worden. Koopt jouw bezoeker dit product dan krijg jij een commissie. Zo simpel is geld verdienen met affiliate marketing!

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Iedereen die online geld wilt verdienen komt affiliate marketing een keer tegen. Vaak is de eerste vraag waar iemand benieuwd naar is: Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing? En deze vraag is begrijpelijk. Toch kan ik je helaas niet één antwoord geven. Het hangt er namelijk erg vanaf in welke fase je zit. Ben je net gestart? In welke niche wil je gaan zitten? Ben je al even bezig met affiliate marketing?

Het is heel logisch dat iemand die net gestart is met affiliate marketing nog niet zoveel verdient als iemand die 6 maanden, 1, 2 of 3 jaar bezig is. Er zijn er die verdienen honderd euro, maar er zijn er ook die verdienen duizenden, ja... tienduizend euro’s. Hoe ik dit weet? In mijn omgeving heb een dorpsgenoot die nu ruim tien jaar bezig is met affiliate marketing door te bloggen en hij verdiend tienduizenden euro’s (ja, je leest het goed) met affiliate marketing.

Geld-verdienen-met-affiliate-marketing-geld-verdienen-vanuit-huis-online-geld-verdienen-affiliate-marketing-beginnen

En nee, het komt -ook bij affiliate marketing- niet zomaar aanwaaien. Het kost nu eenmaal inzet en energie om iets te bereiken. Start je net met affiliate marketing dan is het eerst hard werken (uiteraard op je eigen tempo, maar wel met regelmaat), geduldig zijn, doorzetten en niet opgeven. Dan gaat het je zeker weten iets opleveren. Je kan dan binnen 1 á 2 jaar echt al leuk geld verdienen met affiliate marketing. En wat is 1 á 2 jaar nu op een mensenleven?


Kort samengevat: Geld verdienen met affiliate marketing is goed mogelijk. Je kunt er duizenden en zelfs tienduizenden euro’s per maand mee gaan verdienen. Wat je uiteindelijk gaat verdienen is afhankelijk van jouw kwaliteiten én van jouw inzet.

Affiliate marketing beginnen + Praktisch stappenplan

Oké, je weet nu wat affiliate marketing is, wat het verdienmodel van affiliate marketing is en dat je op den duur echt leuk geld kan verdienen met affiliate marketing. En… Beginnen met affiliate marketing kan echt iedereen.

Wil je starten met een affiliate marketing dan hoef je slechts de volgende acht stappen te volgen!

Stap 1: Kies een online kanaal.

Om affiliate marketing toe te kunnen passen heb je wel een plek nodig waar je dit kan doen. Ik zal een paar online kanalen opnoemen waar je met affiliate marketing kan beginnen:

  • Een blog
  • Een YouTube kanaal
  • Een pinterest account
  • Een instagram account

Mijn voorkeur gaat uit naar een blog, omdat geld verdienen met affiliate marketing met een blog sneller en ook makkelijker gaat, dan bijvoorbeeld bij een instagram account. Dit komt omdat een blog -die eenmaal online gezet is- iedere maand bezoekers trekt, terwijl jij hier geen werk meer aan hebt en ook niet perse een nieuwe blog hoeft te uploaden. Zo bouw je dus aan een passief inkomen. Met social media kanalen als Pinterest en Instagram zul je veel meer actief moeten blijven om je inkomsten te laten groeien.

In dit stappenplan ga ik je dan ook precies uitleggen hoe je succesvolle affiliate marketing met een blog op kan zetten en jij geld kan gaan verdienen met affiliate marketing.

Stap 2: Bedenk een niche

Kies een niche die jij interessant vindt. Geld verdienen met affiliate marketing gaat sneller met een niche website, dan met een website die over vanalles en nogwat gaat. Je hoeft echt geen hele grote website te hebben om iets te verdienen. Heb jij een specifieke website dan zijn je bezoekers waarschijnlijk meer betrokken en ook sneller bereid om sneller iets aan te schaffen. Wil jij graag weten wat een niche is? Lees dan dit artikel.

Stap 3: Bedenk een domeinnaam en registreer deze

Bedenk een domeinnaam die bij jouw niche past. Met een goede domeinnaam zullen jouw website bezoekers je website sneller onthouden en deze wellicht vaker bezoeken als ze op zoek zijn naar een onderwerp uit jouw niche.

Checken of jouw domeinnaam nog beschikbaar is? Kijk hier >>

Stap 4: Registreer je bij een affiliate netwerk

Registreer je bij een affiliate netwerk en kijk of hier producten of cursussen opstaan die passen bij jouw niche, en die jij dus interessant vindt om te promoten. Het beste is om een product of dienst te promoten waar jij zelf ervaring mee hebt. Zo kun je jouw bezoeker veel beter informeren over de voor- en nadelen van dit product of dienst.

Ik zal je enkele affiliate netwerken geven die je -na registratie- kan gebruiken:

1. Amazon
2. Bol.com
3. Daisycon
4. PayPro
5. Plug & Play
6. TradeTracker

Mijn tip: Start eerste eens met één van bovenstaande affiliate netwerken. Zo hou je voor jezelf overzicht. Je kan er daarna altijd voor kiezen om meer affiliate netwerken te gaan gebruiken.

Stap 5: Maak je eigen website

Om te beginnen met bloggen heb je een website nodig. Heb je nu nog geen website, dan kun je er voor kiezen om zelf een blog met bijvoorbeeld Wordpress te maken of je kiest er (net als ons) voor om een kant-en-klare software als Phoenix te gaan gebruiken. Dan kun je vandaag al starten en heb je geen omkijken naar de technische kant van de website. Zelfs als je absoluut geen ervaring hebt met het maken van een website kan ik je deze software van harte aanraden. Phoenix websites scoren (naast het toepassen van SEO) altijd hoog in Google en dat is tenslotte wat je wilt.


Om te beginnen is Phoenix Premium al goed genoeg. Probeer Phoenix hier GRATIS uit >>

Stap 6: Schrijf je eerste blog

Yes… de voorgaande stappen heb je succesvol afgerond, proficiat! Nu kun je aan de slag met het schrijven van je eerste blog. Ik kan je uit ervaring zeggen dat het in het begin misschien wel even  wennen zal zijn, maar hoe vaker je het doet hoe beter het je afgaat en hoe meer lol je erin krijgt.

Tip: Wil jij je schrijftalent een boost geven? Maak dankzij dit e-book in korte tijd goede blogteksten >>

Stap 7: Zet je blog online 🥳

En jawel… Je (eerste) blog is nu klaar! Het online zetten van kan beginnen. Zorg ervoor dat je blog ook foto’s bevat, dit leest prettiger voor je bezoeker en Google is hier ook dol op.

Stap 8: Plaats affiliate links in je blog

Je blog staat online, het plaatsen van de affiliate links kan gaan beginnen. Zorg dat voor je bezoeker duidelijk is welk woord of welke zin een link bevat. O ja… en vergeet na het plaatsen van de links in je blogbericht niet te checken of je affiliate links GOED werken 😉

TipOntdek hier hoe je succesvol met affiliate marketing aan de slag kan gaan >>

Welke affiliate producten en diensten zijn geschikt?

Oké… Stel je begint met affiliate marketing. Welke producten of diensten zijn voor jou geschikt om te promoten? Zoals ik eerder aangaf is het verstandig om te kijken welke niche jij interessant vindt. Simpelweg omdat het dan makkelijker is om een blog te schrijven en hiermee geld te verdienen.

Je kan een website maken waar je producten van Amazon of bol.com promoot. Uit ervaring weet ik dat je hier wel minder mee verdient dan aan het promoten van bijvoorbeeld een (online) cursus of vakanties. Waar je ook voor kan kiezen is om een combinatie van deze twee toe te passen.

Hoeveel tijd steek je in affiliate marketing?

Toen ik met affiliate marketing wilde beginnen vroeg ik me af hoeveel tijd ik kwijt zou zijn aan affiliate marketing. Misschien vraag jij je dit ook wel af.


Geld verdienen met affiliate marketing is een manier om een passief inkomen te krijgen. Het is wel zo dat je er eerst iets voor moet doen. Om dit passief inkomen te krijgen zul je jezelf eerst aan moeten sluiten bij affiliate netwerken, een website moeten maken, blogs schrijven en affiliate links in je blogs aan moeten maken om producten of diensten te promoten. En ja, dit kan best wat tijd kosten.


Zelf besteed ik ongeveer tussen de 6 á 8 uur aan het maken van een blog (dit hangt af van de grootte van de blog). Ik weet dat er andere bloggers zijn die het sneller doen dan ik, maar ik neem er de tijd voor. En... wie doorzet en wekelijks 1 of 2 blogs plaatst kan al binnen één jaar geld verdienen met affiliate marketing. Het is wel zo dat je in de ene niche sneller geld verdient dan in de andere niche.


Vergeet ook niet dat je het eerste half jaar vooral een basis aan het leggen bent en je daarna pas zal gaan verdienen. Heb je eenmaal je eerste verdienste binnen dan zal dit per maand alleen maar meer gaan worden.

Voordelen affiliate marketing

Er zijn voor affiliate marketing verschillende verdienmodellen. Het is logisch dat het ene verdienmodel meer toegepast wordt dan het andere verdienmodel. Affiliate marketing wordt steeds populairder en dat is te danken aan de vele voordelen die het heeft.

Persoonlijk vind ik dit de belangrijkste voordelen van affiliate marketing:


#1. Je kan zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel je ‘werkt’.

Heerlijk toch? Of je nu veel, weinig, alleen in de ochtend een paar uur of laat in de avond wilt werken, je kan het net als de locatie helemaal zelf bepalen!

#2. Je hoeft geen rekening meer te houden met de wensen van je werkgever.
Je hebt de vrijheid om al je creatieve ideeen uit te werken, zonder eerst toestemming of akkoord van je werkgever nodig te hebben. Juist daardoor komen je sterke persoonlijke kwaliteiten naar boven en kun je ze op en top benutten.

#3. Met jouw kennis en ervaring kun je anderen inspireren.

Met jouw kennis en ervaring kun je anderen met je blogs inspireren en adviseren. Hoe fijn is dit!

#4. Je hebt geen fysieke locatie of klantenservice nodig.

Je kan heel simpel starten aan de keukentafel. Geen onnodige kosten voor een kantoor o.i.d. Ook heb je geen klantenservice nodig die jouw websitebezoekers te woord hoeft te staan. Lekker makkelijk en lekker rustig 😉

#5. Als je door blijft zetten kun je er een (heel) goed maandsalaris mee verdienen.

Zolang je door blijft gaan zul je succes boeken. Is het niet vroeg dan is het wat later. De praktijk leert dat de aanhouder wint en... hoe langer je bezig bent, hoe beter je de kneepjes van het vak begrijpt. Dit met resultaat een groeiend maandsalaris!


Heerlijk toch? Deze voordelen heeft ervoor gezorgt dat ik samen met mijn tweelingzus met affiliate marketing zijn begonnen. 😀

Nadelen affiliate marketing

Iedere manier om geld te verdienen heeft helaas ook zijn nadelen. Ik zal je kort meenemen naar de nadelen van affiliate marketing:

#1. Je moet van ‘schrijven’ houden.
Hou je niet van schrijven dan moet je goed nadenken of affiliate marketing iets voor jou is. Wel is het zo dat je het schrijven van content (teksten) kunt leren of uit kan besteden. Zeker als je eenmaal een stabiel en leuk inkomen met affiliate marketing verdient kun je iemand anders inhuren om jouw teksten te laten schrijven.

#2. Je hebt geen collega’s.
Met affiliate marketing heb je geen directe collega’s. Mits je -net als is- samen met iemand anders een blog start. Dit kan bijvoorbeeld je broer, zus, een vriend of vriendin etc. zijn. Zelf vind ik dit zeker in het eerste jaar wel aan te raden, omdat de motivatie dan minder snel zakt.

#3. De tijd tot je eerste inkomsten.
Veel mensen die met affiliate marketing starten verwachten binnen 4 weken al iets te verdienen… Helaas, dit is over het algemeen niet zo. Google moet eerst jouw website indexeren en ‘vertrouwen’ de meeste mensen die met affiliate marketing beginnen zien de bezoekersaantallen vanaf maand 6 stijgen en gaan vanaf die periode iets verdienen. Dus de aanhouder wint.

Is affiliate marketing aan te raden?

Zoals je hebt kunnen lezen is affiliate marketing een prima online verdienmodel. Als je het goed doet kun je veel geld verdienen met affiliate marketing. Kies je ervoor om met affiliate marketing te beginnen dan moet je er rekening mee houden dat je er eerst veel tijd en energie in steekt, voordat je ook daadwerkelijk iets gaat verdienen. Blijf je in loondienst en/of onderneem je geen actie dan weet je zeker dat je nooit meer zal gaan verdienen 😉

Wil jij ook graag geld verdienen met affiliate marketing? Volg dan het stappenplan uit dit artikel, zet door en geef niet op. Wat is een jaar tenslotte op een heel mensenleven? Je zult hoe dan ook resultaat boeken, als je maar doorzet en niet afhaakt.


Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing, dan raad ik je deze affiliate marketing cursus aan >>

Veel succes!