Geld verdienen met instagram in 2021 - Uitleg en tips!
geld-verdienen-met-instagram-1

Geld verdienen met instagram in 2021

Zo kun je direct aan de slag!

Geld-verdienen-met-bloggen

Willeke

13 januari 2021

Zou jij graag geld verdienen met instagram? Gewoon, omdat je naast je studie of werk een leuk extraatje hebt of zou je hier graag meer uit willen halen, zodat je er een volledig maandsalaris verdient? Instagram wordt steeds meer gebruikt. Je kent vast wel instagrammers die geld verdienen met hun account. Wellicht heb je ook wel eens gedacht: Zou ik ook geld kunnen verdienen met instagram? Je hoeft echt geen superster te zijn om geld te verdienen met instagram.


In dit artikel zal ik je kennis laten maken met het instagram verdienmodel. Ik leg je uit waarom geld verdienen met instagram interessant is en hoe jij geld kan verdienen met instagram. Aan het einde van dit artikel zal ik ook alle voor- en nadelen van instagram uitvoerig met je doornemen. Aan de hand van deze gegevens kun je zelf je keuze maken of je wilt starten met geld verdienen via instagram.


Kortom: Wil jij geld verdienen met instagram? Lees dan snel verder!

Waarom geld verdienen met instagram?

Waarom zou je een instagram account beginnen en hier geld mee willen verdienen? Een goede vraag! Geld verdienen met instagram is iets voor jou als je het leuk vindt om dagelijks de mooiste foto’s te maken of op te zoeken en te delen op instagram. Dagelijks actief zijn is noodzakelijk, omdat je anders voor je instagram volgers minder interessant bent. Verdien je eenmaal geld met instagram dan zul je merken dat je geld verdient terwijl je:


  • Veel vrijheid hebt; Je kan zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel je ‘werkt’ en er is geen werkgever die over je schouder meekijkt en waar je verantwoording aan af hoeft te leggen.
  • Met jouw foto’s andere mensen inspireert.
  • Als je dagelijks foto’s blijft posten je steeds meer volgers krijgt en je account steeds interessanter wordt voor adverteerders.

Zou jij dit ook willen? Er zijn al heel wat instagrammers die een leuk inkomen met hun instagram account verdienen. De één verdient er naast zijn studie of werk enkele honderden euro’s bij en de ander reist de wereld rond en leeft van geld wat hij of zij verdient met instagram. Dit zijn wel de instagrammers die ook ooit begonnen zijn met nul volgers, maar dit stap-voor-stap hebben weten op te bouwen en door zijn blijven gaan. Op deze manier is het ze gelukt om een goed inkomen te verdienen met instagram.

Het verdienmodel van instagram + praktische tips

Je vraagt je nu vast af hoe doe je dat, geld verdienen met instagram? Dat zal ik je uitleggen. Meestal als je net begint met jouw instagram account, dan vind je het gewoon leuk om foto’s te maken en op instagram te posten. Vaak denk je bij het starten van je eerste instagram account helemaal nog niet aan geld verdienen met instagram.

Het leuke nieuws is dat je wel degelijk geld kan verdienen met jouw instagram account. Als je het heel goed doet kan je er zelfs je werk van maken. Je vraagt je vast af: Nou, hoe doe je dat dan?


Ik zal je hier 10 praktische tips geven over geld verdienen met instagram:

Tip 1: Kies jouw niche 
Het is belangrijk dat je één thema kiest waar je over gaat posten, anders weten instagrammers niet wat ze van je kunnen verwachten.

Tip 2: Maak zelf mooie foto’s en post deze op instagram.
Vind je het leuk om zelf foto’s te maken? Zorg er dan voor dat deze van goede kwaliteit zijn en interessant voor je volger. Ben je eenmaal wat langer met instagram bezig, dan zul je vanzelf merken welke foto’s het goed doen.

Tip 3: Struin het internet af naar foto’s die echte pareltjes zijn.
Hou je er niet van om zelf foto’s te maken dan kun je ook het internet afstruinen naar prachtige foto’s. Let er in dit geval wel op of je deze foto’s zomaar mag gebruiken of delen. Soms is het raadzaam om eerst de maker van de foto te benaderen.

Tip 4: Post iedere dag minimaal één foto op je instagram account.
Als je namelijk een paar dagen niet actief bent, neemt het aantal volgers af. Dat komt omdat je foto’s of video’s dan niet meer bovenaan de feed van je volgers verschijnt. Veel instagrammers vinden je dan niet meer interessant.

Tip 5: Lees e-books over instagram
Zoek op internet naar (gratis) e-books met tips over instagram. Van de ervaring die andere  instagrammers hebben, kun je leren en wellicht kun je hier dingen van toepassen.

Tip 6: Neem contact op met mensen die ongeveer evenveel volgers hebben als jij. 
Maak een deal met andere mensen op instagram die ongeveer evenveel volgers heeft als jij. Zo kun je afspreken dat jij soms een foto van die persoon op jouw instagram account plaatst en andersom. je kunt elkaar op die manier promoten.

Tip 7: Wordt influencer
Natuurlijk wil je beloond worden voor al je harde werk. Heb je eenmaal 1000 volgers of een aardig aantal posts op instagram, dan kun je overwegen om influencer te worden. Lees je, voordat je begint met contracten en prijzen, wel goed in. Er zijn bedrijven die proberen om deals te maken die voor jou als influencer niet eerlijk zijn. Zoek dus genoeg informatie op over contracten, verdienmodellen en hoeveel je kan verdienen. Desnoods vraag je andere influencers met ervaring om advies.

Tip 8: Maak zelf je eerste instagram cursus
Heb jij aardig wat kennis van een interessante leefwijze, onderwerp, vakgebied, hobby etc.? Overweeg dan eens om een instagram cursus te maken.
In dit e-book krijg je 30 waardevolle tips om jouw instagram cursus tot een succes te maken!

Tip 9: Je zelfgemaakte foto’s verkopen
Plaats jij je zelfgemaakte foto’s op instagram? Je kunt hier ook geld mee verdienen door deze foto’s te koop aan te bieden. Dit kun je vermelden op je eigen account, maar je kan je foto’s ook aanbieden via stockfoto websites, zoals bijvoorbeeld shutterstock.


Tip 10: Wordt affiliate
Instagram is een lastig kanaal om affiliate marketing toe te passen. Waarom is dit lastig? Omdat je in de beschrijving van je foto wel hashtags kan zetten, maar geen links waar je volger op kan klikken en gelijk doorverwezen wordt naar de pagina van het product wat je promoot.

"Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij bedrijven hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd.”

Wat je wel kan doen is jouw volger doorverwijzen naar jouw website met blog artikelen, zodat ze daar op de gewenste pagina komen en op jouw affiliate links kunnen klikken. Het is een omweg, maar wel een prima oplossing en je kunt op deze manier dus ook geld verdienen met instagram.

Met deze optie zou je dus naast je instagram account een eigen website moeten hebben, waar je affiliate marketing toepast. Met affiliate marketing kun je wel heel veel geld verdienen.


Kort samengevat: Zo je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met instagram. Lijkt dit jou ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn. Begin gewoon met het toepassen van één van bovenstaande tips. Als dit goed bevalt kun je daarna altijd een volgende manier toe gaan passen, zo bouw je het stapsgewijs op en zal je merken dat je inkomsten vanuit instagram groeit.

Hoeveel volgers heb je nodig om te verdienen met instagram?

Veel mensen denken dat ze tienduizenden of meer volgers nodig hebben om geld te verdienen met instagram, maar dat is gelukkig niet zo.

Heb je eenmaal 1000 volgers dan kun je al prima geld verdienen met instagram. Uiteraard verdien je dan nog niet zoveel als iemand die 100.000 of meer volgers heeft. Met 1000 volgers kun je ook nog lang niet leven van het geld wat je verdient met instagram, maar je moet ergen beginnen. Heb je eenmaal 1000 volgers dan kan dit je juist motiveren om door te gaan, omdat je weet dat geld verdienen met instagram mogelijk is!

Heb je eenmaal 1000 betrokken volgers die jouw foto’s actief liken en comments achterlaten, dan ben je voor adverteerders al erg interessant.

Kort samengevat: Heb je eenmaal 1000 volgers dan kun je al prima aan instagram verdienen en geeft dit motivatie om door te gaan en met je account te groeien, zodat je nog interessanter voor adverteerders wordt en je steeds meer inkomsten uit instagram krijgt.

Hoeveel kun je verdienen met instagram?

Bedrijven spenderen steeds meer marketing geld op de razend populaire instagram app. Op jaarbasis gaat dit om vele miljoenen euro’s. Momenteel is instagram het snelst groeiend platform. Uit de praktijk blijkt dat adverteerders niet alleen met supersterren werken. ‘Kleinere’ instagram accounts zijn voor adverteerders interessant als ze een goede interactie en binding met de volgers hebben.

Instagram accounts vanaf 100.000 volgers verdienen ongeveer 470 tot 1.400 euro per post. Kijken we naar de absolute top van de instagram influencers op instagram met meer dan 1 miljoen volgers, die krijgen tot ruim 8.000 euro per post.

Als je net begint met instagram of als je nog niet zoveel volgers hebt lijken deze volgers aantallen heel veel. Weet dat ook deze instagrammers ooit op hetzelfde punt hebben gestaan als jij… Het succes van deze instagrammers is actief zijn en doorzetten. Dit kan jij dus ook.

Hoeveel geld kan je vragen voor een instagram post?

Ben je dagelijks actief op instagram dan zou het wel heel leuk zijn als je beloond wordt voor het werk wat je doet. Heb je eenmaal een aardig aantal posts op instagram, dan kun je overwegen om bedrijven te zoeken die met jou willen samenwerken.

Je vraagt je nu vast af: Hoeveel geld kan ik vragen voor een post? Heb je rond de 3K tot 5K volgers dan kun je tussen de 50 á 200 euro vragen. Heb je een aardig aantal betaalde foto’s per maand dan kun je dus leuk geld verdienen met instagram.

Lees je, voordat je begint met contracten en prijzen, wel goed in. Er zijn bedrijven die proberen om deals te maken die voor jou als influencer niet eerlijk zijn. Zoek dus genoeg informatie op over contracten, verdienmodellen en hoeveel je kan verdienen. Desnoods vraag je andere influencers met ervaring om advies.

Hoe vind je bedrijven om op instagram mee samen te werken?

Een eenvoudige manier om opdrachten binnen te halen is via influencer netwerken. Dit netwerk doet het moeilijke werk voor jou. Zij halen opdrachten binnen en kijken in hun netwerk of er geschikte kandidaten zijn die dit uit kunnen uitvoeren. Het aanmelden bij deze influencer netwerken is over het algemeen gratis. Een goed netwerk is bijvoorbeeld BlogBrains.

Welke foto’s doen het goed op instagram?

Op instagram doen met name foto’s van eten, luxe (zoals foto’s van mooie huizen, auto’s, resorts etc.) en voetbal het erg goed. Mocht jouw interesse bij één van deze onderwerpen liggen dan kun je overwegen om hierop in te spelen. Nogmaals let erop dat de foto’s die je gaat publiceren passen bij dat wat jou interesse heeft. Dan kun je jouw volger op een leuke manier inspireren en hou je het ook langer vol.

Hoeveel tijd steek je in instagram?

Je wilt graag geld verdienen met instagram, maar vraagt je vast af hoeveel tijd je kwijt zal zijn aan instagram. Geld verdienen met instagram is mogelijk, maar je moet er eerst wel iets voor doen. Om inkomsten via instagram te krijgen zul je eerst een account aan moeten maken en bedenken over welke niche je foto’s wilt plaatsen. Daarna kun je aan de slag gaan om zelf foto’s te maken of foto’s op te zoeken, zo kun je deze foto’s op je account plaatsen. Vergeet ook niet de uitstraling van je account er professioneel uit te laten zien. En ja, hier steek je vooral in het begin aardig wat tijd in.

Het maken, opzoeken en plaatsen van een foto op instagram hoeft niet veel tijd te kosten. Dit kan al binnen enkele minuten. Het hangt er net vanaf wat jouw wensen zijn en niche is. Een andere keer kan het zijn dat je enkele uren bezig bent om een goede foto voor je instagram post te maken,

Vergeet ook niet dat je de eerste maanden vooral een basis aan het leggen bent. Het aantal volgers zal pas gaan groeien nadat je meerdere posts geplaatst hebt. Staan er eenmaal een leuk aantal posts op je account dan kun je gaan kijken hoe je inkomsten met jouw instagram kan genereren, en zo geld kan verdienen met je instagram account.

Voordelen instagram:

Een instagramaccount is momenteel erg populair. Vrijwel iedereen tussen de 20 en 45 jaar heeft wel een instagramaccount. Ik verwacht dat de populariteit de komende jaren alleen maar meer zal stijgen. Daarom is het interessant om te weten hoe je geld kan verdienen met instagram.


De belangrijkste voordelen van instagram leg ik je hier kort uit:

#1. Je hebt veel vrijheid;
Je kan zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel je met je instagramaccount bezig bent.
Je hoeft niemand verantwoording af te leggen over dat wat je doet.

#2. Met jouw foto’s kan je andere mensen inspireren.
Het leuke is dat je met jouw unieke foto's andere mensen kan inspireren. Zeker als je leuke reacties op je foto's krijgt zal dit je stimuleren om door te gaan met foto's plaatsen.

#3. Actief zijn wordt beloond.
Als je dagelijks foto’s blijft posten krijg je steeds meer volgers en wordt je account steeds interessanter voor adverteerders.

Nadelen Instagram:

En helaas heeft alles ook zijn nadelen. Ik zal je kort meenemen in de nadelen die ik ervaar met instagram.

#1. Een passief inkomen opbouwen is lastig; 

omdat je dagelijks actief moet blijven wil je account interessant blijven voor je volgers.


#2. Affiliate links plaatsen kan alleen via een omweg; 

je volger kan er niet op klikken, maar moet de link dan bewust kopiëren en in een ander tabblad ‘plakken’, zodat de link op website pagina bekeken kan worden. Het is dus zeker wel mogelijk, maar dan wel via een omweg.


Een instagramaccount is zeker het overwegen waard, alleen is het wel verstandig dat je er rekening mee houdt dat je dagelijks actief moet zijn om veel volgers te krijgen en er uiteindelijk je inkomen mee te verdienen. Dus je doet er goed aan om rekening te houden met de bovengenoemde nadelen. 

Is een instagram account aan te raden?

Zoals je hebt kunnen lezen is het zeker het overwegen waard om een instagram account te hebben. Geld verdienen met instagram is mogelijk als je dagelijks actief blijft, zodat je interessanter bent voor nieuwe volgers en adverteerders.

Kies je voor geld verdienen met instagram dan moet je er rekening mee houden dat het stap-voor-stap gaat en je eerst aan je bekendheid moet werken. Je moet dus eerst doorzetten, voordat je ook daadwerkelijk wat gaat verdienen. Een passief inkomen met instagram verdienen is  vrijwel niet mogelijk, helaas. Wat dat betreft gaat mijn persoonlijke voorkeur dan ook uit naar affiliate marketing, omdat je hier wel een passief inkomen mee op kunt bouwen en ook nog eens sneller meer mee kan verdienen. In dit artikel vertel ik je  meer over affiliate marketing >> 


Succes!

Anderen bekeken ook...

geld-verdienen-met-affiliate-marketing-wat-is-affiliate-marketing-1
Geld verdienen met affiliate marketing in 2021: Tips + stappenplan
geld verdienen met YouTube - beste manier online geld verdienen
Geld verdienen met YouTube - 

Zo doe je dat!

blog-voorbeeld-blog-beginnen-blog-maken-blog-schrijven
Blog beginnen (simpel) - Voorbeelden en praktisch stappenplan