Website laten bouwen in 2021? Zo levert je website GELD op!
website-laten-bouwen-website-maken-kosten

Website laten bouwen in 2022?

Zo krijg je als ondernemer een website die je (veel) geld oplevert!

de-beste-website-software-phoenix-website-geld-verdienen-met-website-goede-website-phoenix-website-ervaringen-website-maken-imu

Corinda

Wanneer je als bedrijf of blogger een website hebt of er over denkt om een nieuwe website te laten bouwen, ligt de wereld aan je voeten. Wil je een website laten bouwen dan heb je de keus uit allerlei webdesign bureaus. Als jij de juiste keuze maakt dan kun je met een goede website écht veel geld verdienen.

In de achterliggende 10 jaar heb ik voor verschillende bedrijven en verenigingen als marketing specialist gewerkt. Voor deze bedrijven en verenigingen heb ik websites laten bouwen, maar ook gewerkt met diverse kant-en-klare website software programma’s. Tot de dag dat ik een geweldige ontdekking deed... Ik kwam er achter dat een maatwerk website laten bouwen niet altijd een goed idee is!

Maar wat doe je dan? Hoe krijg je dan een goede website die (veel) geld oplevert? In dit blog zal ik je dat precies uitleggen (+ geef ik je meerdere voorbeelden). Aan de hand van dit artikel kan jij, net als wij, veel geld besparen en je krijgt er ook nog een website voor terug die doet wat hij moet doen: Geld opleveren in plaats van iedere maand geld kosten. 😀

Waarom wil je een website laten bouwen?

Nog voordat we naar de echte stappen gaan is het belangrijk om te weten waarom je een website wil laten bouwen, waarom je een (nieuwe) website wilt. Dit verschilt namelijk van persoon tot persoon.

Het zou kunnen dat je net een bedrijf bent gestart, dat je website verouderd is of dat je wilt gaan bloggen. Uit ervaring weet ik dat je in alle drie de situaties een website wilt die voldoet aan twee doelen:

 • Je website moet er professioneel uitzien.
 • Je website moet er voor zorgen dat je meer klanten en dus inkomsten/omzet krijgt.

Zo vind je op deze website vooral blogs die goed indexeren in Google en daardoor iedere maand gratis bezoekers trekt.


Wanneer het voor jouw bedrijf niet belangrijk is om gratis bezoekers via Google te krijgen of je niet op extra inkomsten zit te wachten, dan kan het nog steeds interessant zijn om dit artikel te lezen. Al kun je er in dat geval ook voor kiezen om toch een maatwerk website te laten bouwen. Wil je een website waar je geld mee gaat verdienen? Lees dan vooral door!

In dit artikel ga ik vooral in op wat een maatwerk website laten bouwen  je aan tijd en geld kost, wat dit oplevert en welke andere manier er is om een (zeer) winstgevende website te krijgen, terwijl de investeringskosten lager zijn.

Wat komt er kijken bij het laten bouwen van een website?

Wil je een nieuwe website laten bouwen dan komt daar heel wat bij kijken.


Vaak wordt onderschat hoeveel tijd je hier als ondernemer (naast de designer) in steekt.

Om je een beeld te geven zal ik alle stappen van het hele proces laten zien:
1. Je neemt contact op met een webdesigner.

2. Jullie plannen een afspraak om kennis te maken en alle wensen door te nemen.

3. Jullie kijken samen naar websites die je aanspreken en de webdesigner geeft advies.
4. De webdesigner maakt een offerte die hij/zij je toestuurt.
5. Na akkoord van de offerte maakt de webdesigner een wireframe (een schematische weergave van een website of webpagina. Hier wordt gefocust op functionaliteit, nog niet op design)
6. Na goedkeuring van het wireframe kan de webdesigner aan het ontwerpproces beginnen.
7. Het ontwerpproces gaat van start en er vindt overleg tussen collega’s van het designbureau plaats. Vaak duurt dit ontwerpproces enkele dagen tot enkele weken.
8. Het ontwerp is klaar en wordt naar jou toegestuurd. Aan de hand van dit ontwerp vindt vaak weer overleg tussen jou en de designer plaats.
9. Het ontwerp wordt door jou goedgekeurd.
10. Na jouw akkoord is de designer nog niet klaar. Het design moet nog veranderd worden in een responsive (mobiel vriendelijke) website. Dit neemt ook weer een paar dagen tot enkele weken in beslag.
11.  De webdesigner laat jou deze responsive website zien en jullie zullen aan de hand hiervan ook weer enkele dingen aanpassingen doorvoeren.
12. Nadat je hier ook je goedkeuring over hebt gegeven zal de content (tekst e.d.) aangeleverd moeten worden. Doe je dit zelf dan zal de website werkend gemaakt en getest worden, waarna de website opgeleverd wordt.
13. Hier komt de nazorg en in deze stap zullen nog wat kleine dingen aangepast worden.

Alles bij elkaar steek je er als ondernemer heel wat tijd in om een ‘mooie’ werkende website te krijgen. Je ziet dat er heel wat onderzoek en overleg plaats moet vinden, voordat je maatwerk website uiteindelijk online gezet kan worden.

Dus… alleen al voor jouw uren aan inzet (x € 55,- á € 125,-) dan kom je al snel op een kostenplaatje van ca. € 1500,- á € 3500,- voordat je het ontwerp van je website ontvangen hebt...

Website laten bouwen prijs - Wat kost het?

We hebben net gekeken naar wat het jou, als ondernemer, aan tijd en 'geld' kost om het design (ontwerp) van je maatwerk website voor elkaar te krijgen.


We gaan nu kijken naar de kosten van de webdesigner. 


Uit eigen ervaring weet ik dat de kosten voor een website laten bouwen afhangt van de grote en de ervaring van het webdesignbureau.

#1: Een webdesign student
Je kunt een website laten bouwen of een website template laten installeren door een webdesign student. De kosten variëren in dit geval tussen de 250,-  en 750,- euro.

#2: Een ZZP of klein webdesign bureau
Bij een ZZP of klein webdesign bureau kun je een mooie website laten bouwen. Vaak maken deze designers een eenvoudige functionele website op maat.
Wil je hier een website laten bouwen dan kost dit je tussen de 1000,- en 3500,- euro.

#3: Een groot webdesign bureau
Bij een groter webdesign bureau betaal je vaak meer voor de extra ervaring en specialisten die dit bureau in dienst heeft. Wil je door een groter webdesign bureau je website laten bouwen dan kost dit je tussen de 3500,- en 5.500,- euro.  

De prijzen die ik je hierboven heb genoemd zijn puur voor het grafisch ontwerp en technisch beheer van je nieuwe website, dus eenmalige investerings kosten. Als je met je website up-to-date wilt blijven, dan kun je er vanuit gaan dat je jaarlijks kosten aan je website hebt. Vergeet ook niet dat een maatwerk website over een jaar of 5-6 weer aan vernieuwing toe is.

Jaarlijks heb je voor je website ook nog te maken met de volgende doorlopende kosten:
1.Domeinregistratie: tussen de 3,95 en 15,00 euro per jaar
2. Hosting: tussen de 60,00 en 240,00 euro per jaar  
3. SSL-certificaat (veilige en snelle website): tussen de 50,00 en 250,00 euro per jaar

Bij maatwerk websites wordt vooral gekeken naar het mooie (design) van een website. Vaak is dit prima in orde! Maar zou jij als (online) ondernemer niet liever een mooie professionele website willen die het beter doet dan de website van je concurrent en die jou écht geld oplevert? Wij wel! Daarom wil ik je graag kennis laten maken met de Phoenix website software (waar wij fan van zijn) 👌

Wat is Phoenix website software?

Een maatwerk website laten bouwen is leuk, maar voor je het weet steek je er dus veel tijd en geld in.

Het is dan nog steeds de vraag of deze investeringen jou ook daadwerkelijk veel geld op gaat leveren.

Vaak hoor ik ondernemers zeggen: ‘Ja, maar het is een visitekaartje. Als mijn (potentiële) klant mijn website maar op internet kan vinden dan is het al goed’.

Dat is echt zonde! 

Op een simpele manier kun je er, net als vele andere ondernemers, voor zorgen dat jouw website écht meer bezoekers, klanten en omzet op gaat leveren.  

Wij ontdekte op een dag de Phoenix website software. Deze software is ontwikkeld door twee (online) ondernemers; Tonny en Martijn. Deze ondernemers wilden -net als jou en mij- dat hun website geld oplevert en niet dat deze voornamelijk geld kost.

In de achterliggende 10 jaar hebben ze de Phoenix software ontwikkeld en zodanig getest dat de software een ware marketingmachine is en daadwerkelijk zorgt voor meer website bezoekers, betalende klanten, dus.... meer omzet. En daar worden wij vrolijk van 😀

Enkele belangrijke kenmerken van een Phoenix website zijn:

 • Ze scoren hoog in Google (SEO).
 • Je hebt toegang tot effectieve landingspagina’s en templates.
 • Op een makkelijke manier kun je volautomatische marketing funnels maken.
 • De software beschikt over geweldige online marketing technieken.
 • De software is makkelijk in gebruik (ook voor de leek).
 • Je haal meer leads uit je website bezoekers.


Deze software is zo’n succes dat deze al meer dan 1600 gebruikers heeft. Veel van deze websites staan hoog in Google. Bij meerdere Phoenix gebruikers heeft de software voor een (gigantische) omzetstijging en groei van het bedrijf gezorgd! 

Enkele Phoenix website voorbeelden die veel geld opleveren. 

Je hebt hierboven kunnen lezen wat Phoenix website software is. Zo op papier klinkt het uiterst aantrekkelijk en veelbelovend, maar is het dat ook in de praktijk? Ja, dat is zeker het geval. Ik laat je graag enkele voorbeelden van succesvolle Phoenix websites zien.

Met behulp van deze voorbeelden wordt het voor jou nóg duidelijker wat het is om een Phoenix website te hebben. Bovendien laten onderstaande voorbeelden overduidelijk zien wat het jou op kan leveren als je ook een Phoenix website hebt.

Voorbeeld #1: Website hoveniersbedrijf

Hovenier Peter kreeg, nadat hij gebruik begon te maken van de Phoenix website software + de eenvoudige marketingstrategie van de ontwikkelaars (Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren): 1000 downloads van zijn e-book in 2 weken!

In 2009 is hij zijn hoveniersbedrijf gestart en groeide ieder jaar 20% (wat heel netjes is). In 2013-2014 stagneerde de groei van zijn bedrijf en hij dacht ‘nu moet ik toch iets doen om meer werk te krijgen, zodat ik mijn personeel aan het werk kan houden’.

Peter richtte zich eerst op platformen zoals Werkspot.nl, zodat hij meer werk kreeg. Maar dit bracht niet zijn ideale type klant en leverde vaker ‘problemen’ op.

Hij begon te zoeken naar een manier waarin hij niet afhankelijk zou zijn van andere platformen. Op dat moment kwam hij in aanraking met Tonny Loorbach (ontwikkelaar) en veranderde er voor hem veel.

Peter investeerde in een Phoenix website abbonnement. En toen kwam het mooie…. Waar in 2014 de rek er uit zijn business was, is deze -na de aanschaf van Phoenix en het gebruik van Tonny's marketingstrategie- verdubbeld!

Voorbeeld #2: Webshop oefenbladen spelling en rekenen basisschool

Maaike heeft een webshop in oefenbladen spelling en rekenen voor basisschoolleerlingen.


Voor Maaike was het belangrijk dat er in een webshop geen afleiding is tijdens het koopproces. Ze zegt: 'Dit moet een hele koopgericht omgeving zijn, zonder afleiding (zoals social media knoppen etc.) Ik wil niet dat bezoekers op mijn webshop afgeleid worden en daardoor weggaan. Ik wil dat mijn bezoekers op de koop knop klikken'. Phoenix in combinatie met Plug & Play bezit al deze mogelijkheden.

Met haar website heeft Maaike nu 200.000 bezoekers per maand! 

En vooruit, hier nog een paar ervaringen van andere Phoenix gebruikers....

website-laten-bouwen-website-maken-kosten
website-laten-bouwen-website-maken-kosten

Zo je ziet zijn wij niet de enige Phoenix website gebruikers die fan zijn van deze software. 

Is het maken van een website die (veel) geld oplevert duur?

Nu denk je vast: ‘Maar een website bouwen die (veel) geld oplevert,  kost vast ook veel geld!’ Dat dacht ik ook. Het antwoord is anders dan je zou verwachten: Nee, het kost je niet veel! Je investering zal juist minder zijn dan wanneer je een maatwerk website laten bouwen. 😊

Ja, echt! Een website die (veel) geld oplevert hoeft niet duur te zijn, als deze maar gebruiksvriendelijk is en verkoopt. 

Ik heb veel professionele webdesignbureaus gezien die echt super mooie website maakte. Alleen waren deze website totaal niet gericht op de wensen van de doelgroep en ook niet gericht op verkoop, wat voor jou (en mij) als ondernemer belangrijk is.

Een mooie dure website is dus niet hetzelfde als een goed website.

Een goede website moet namelijk (op een natuurlijke manier) doen wat hij moet doen:

 • Informeren
 • Overtuigen
 • Verkopen!

  Het draait op jouw website om de bezoeker. Niet om wat jij en de designers mooi vinden (en dat is juist één van de grootste valkuilen bij webdesign).

Tot slot

Zo, we zijn nu aangekomen bij het einde van dit artikel over een maatwerk website laten bouwen. In dit artikel heb je veel praktische informatie gekregen over wat het laten bouwen van een website inhoud en hoe je een website krijgt die (veel) geld oplevert. In dit artikel heb je ook mijn jarenlange ervaringen en mening kunnen lezen.

Duizenden euro's uitgeven om een maatwerk website te laten bouwen, hier veel tijd aan onderzoek en overleg in te steken is dus absoluut niet nodig. Een website maken waar je geld mee verdient is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.  

Ben jij een vooruitstrevende ondernemer die net als wij en bovenstaande ondernemers een winstgevende website wilt? Dan raad ik je van harte de Phoenix software aan. Onze eigen website hebben wij daar ook lopen en we zijn er enorm tevreden over. Vooral als je net start met een nieuwe website, is het handig dat je de succesformule zo over kan nemen. Via onderstaande button kun je de Phoenix software op je gemak eerst gratis uitproberen.  

Wil je een (nieuwe) website maken? Start hier gratis met de Phoenix software >>

Veel succes!

website-laten-bouwen-website-maken-kosten-geld-verdienen-met-website

Phoenix website software

 • Scoort hoog in Google.
 • Je hebt toegang tot effectieve landingspagina’s en templates.
 • Op een makkelijke manier kun je volautomatische marketing funnels maken.
 • De software beschikt over geweldige online marketing technieken.
 • Je haal meer leads uit je website bezoekers.
 • Simpel gezegd: je website levert meer geld op.

  Al 1600+ gebruikers zijn je voorgegaan!
de-beste-website-software-phoenix-website-geld-verdienen-met-website-goede-website-phoenix-website-ervaringen-website-maken-imu