✅ 24 Succesvolle Affiliate Marketing Websites [Geld verdienen]
wat is een niche - Affiliate marketing - seo - zoekwoord onderzoek - niche betekenis - niche product

24 Succesvolle affiliate marketing websites

+ GRATIS affiliate netwerken! 

Opzoek naar voorbeelden van affiliate marketing websites?

Zoek je net als mij voorbeelden van affiliate marketing websites? Vanaf het moment dat ik wist dat affiliate marketing bestond, en je hier gewoon vanuit huis geld mee kan verdienen wilde ik als eerste weten: welke affiliate marketing websites zijn er eigenlijk? Hoe passen hun affiliate marketing toe op hun website zodat ze geld met hun website of social media verdienen?

Mijn zoektocht heb ik voor jou hieronder neergezet, zodat jij al binnen een paar minuten weet welke 24 affiliate marketing voorbeelden ik heb gevonden. 


Hieronder laat ik je voorbeelden zien van affiliate marketing websites, social media en andere toepassingen. 


Na het lezen van dit artikel over voorbeelden van affiliate marketing websites, weet je hoe anderen affiliate marketing toepassen en kan ook jij met affiliate marketing aan de slag. Zo kan jij starten met affiliate marketing (= geld verdienen) op de manier die het beste bij jouw past!


TIP! Van plan om te starten als affiliate? Meld jezelf hieronder alvast GRATIS aan bij alle affiliate programma's, zodat je geen één affiliate programma mist:

Affiliate marketing websites - plan to action

Affiliate Marketing: hoe werkt het?

Bij Affiliate marketing promoot de affiliate (website eigenaar) een product of dienst van een merchant ( binnen een advertentienetwerken is dit een adverteerder). Wanneer een lezer het product aanschaft wordt de affiliate voor zijn prestatie betaald volgens vooraf besproken commissie, een vast bedrag of een percentage van de verkoop.


Voor online verkopers is dit een hele goede advertentie methode. Dit, omdat ze voordien geen advertentie kosten hebben. Ze hoeven alleen te betalen (de commissie) wanneer er een verkoop is afgerond.


Heb je een product om te verkopen, of weet je al welke producten of diensten je wilt gaan promoten? Dan kan je beginnen met affiliate marketing.


Een affiliate verdiend commissie nadat hij een bezoeker van zijn website een aankoop doet op een website die hij aanbevolen heeft. Deze commissies kunnen voor een affiliate enorm oplopen wel tot in de honderden, soms zelf duizenden euro’s per maand.


Enorm groot zijn de mogelijkheden met een affiliate marketing website! Bijna elk product wat je kan bedenken kan wel worden gepromoot en dus als affiliate op worden verdient. Met een affiliate marketing website loop je geen hoge financiële risico’s, waardoor deze methode van geld verdienen een echte aanrader is!


Wanneer je geld wilt verdienen met een eigen affiliate marketing website, raad ik je de video cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan. In deze videocursus laat Jacko je alles zien over affiliate marketing en krijg je instructies hoe je een eigen affiliate marketing website bouwt die maandelijks geld oplevert.

Door deze cursus verdien ik nu honderden euro's per maand!


Affiliate marketing website succes - online geld verdienen

Voorbeelden van affiliate marketing websites 

De meest ingezette manier om geld te verdienen met affiliate marketing is via een eigen website. Op de eigen website wordt een product of dienst gepromoot, waarmee de website eigenaar commissie (=geld) kan verdienen.


Hieronder vertel ik je 10 manieren van affiliate marketing en laat ik je 24 voorbeelden van met affiliate marketing websites zien:

#1 Content affiliate marketing websites

Op een content website zie je blog artikelen en/of video’s staan. Deze affiliate marketing websites zorgen iedere keer weer voor nieuwe content zodat ze nieuwe bezoekers aantrekken en bestaande bezoekers terug laten komen. In deze teksten plaatsen ze o.a affiliate links of banners, wanneer een websitebezoeker via hun link een aankoop doet wordt er door de website eigenaar commissie verdient.


Het voordeel van een content website is dat mensen al geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp voordat ze op de website komen. Hierdoor zijn de bezoekers al sneller bereid om een aankoop te plaatsen via een voor hun waardevolle website.


Content affiliate marketing websites:

 • lowcarbchef.nl: is een affiliate marketing website gericht op koolhydraatarm eten. Deze site maakt o.a gebruik van affiliate links en banners in de recepten die ze plaatsen. Zie afbeelding hieronder:
affiliate marketing websites - online geld verdienen
 • sochicken.nl: is een lifstyle website. Zoals je op de afbeelding hieronder kan zien maakt deze website in zijn teksten gebruik van affiliate linkjes om boeken van bol.com te promoten:

affiliate marketing websites
 • pianospelenvoorbeginners.nl: op deze affiliate marketing website vindt de bezoeker informatieve informatie over pianoles. in de teksten op deze website vindt je o.a een affiliate link die door verwijst naar een externe online piano cursus die gedaan kan worden.
affiliate marketing websites - online geld verdienen

#2 Review websites / beoordelingssites

Een review website is een affiliate marketing website waarop beoordelingen worden gezet of worden gelezen over webshops, ondernemingen, producten, diensten of mensen.


Wanneer iemand zoekt naar een ervaringen van anderen over een bepaald product, onderneming ofwebshop, is de kans groot dat de zoeker terecht komt op een review website waar vele ervaringen van anderen te vinden zijn.


Wanneer de zoeker door het lezen van de ervaringen van anderen beslist om de aankoop te doen, is de kans erg groot dat de koop gedaan wordt via de affiliate link van de review website. Dit betekent vaak dat de website eigenaar van deze review website commissie krijgt over deze aankoop en hier dus geld mee verdient.


Review websites affiliate marketing voorbeelden:

 • Trustpilot.com: Op deze beoordelingspagina van office-deals.nl zie je dat trustpilot.com een advertentie banner heeft geplaatst en een link naar de website van office-deals. Beide links kunnen voor Trustpilot commissie opleveren als een bezoeker hier op klikt.
affiliate marketing website voorbeeld - Online geld verdienen
 • Kieskeurig.nl: Op kieskeurig.nl kwam ik de pagina van  CamaraNu.nl tegen, zie afbeelding hier onder. Wanneer een bezoeker van deze review website klikt op de banner en iets koopt op CameraNu.nl zal de eigenaar van kieskeurig.nl hier geld mee verdienen. Ook zag ik dat er een tabblad 'product' is toegevoegd aan deze pagina. Op dit tabblad staan allemaal aanbevolen producen die CameraNu.nl verkoopt. Slim! Want wanneer een bezoeker via die pagina een aankoop doet wordt daar door kieskeurig ook weer een bepaalde percentage aan verdient. Een extra kans voor Kieskeurig.nl om ervoor te zorgen dat de bezoeker misschien wat gaat kopen op CameraNu.nl.

affiliate marketing website voorbeeld - online geld verdienen
 • Ervaringensite.nl: Wanneer ik klik op de beoordelingspagina van effeweg.nl komt het push up bericht wat hieronder staat in beeld, wanneer je klikt op 'oké' wordt je doorverwezen naar effeweg.nl. Wanneer je daarna een vakantie boekt op effeweg.nl verdient ervaringensite hier ook een bepaalde percentage van.
affiliate marketing websites - online geld verdienen

#3 Vergelijkingssites

Vergelijkingssites zijn affiliate marketing websites die producten of diensten vergelijken van verschillende ondernemingen. Vergelijkingssites hanteren hun eigen methodes voor het maken van een vergelijking. Sommigen vergelijkingssites vergelijken alleen op prijs, andere vergelijkingssites nemen ook de kwaliteit van het product mee in de vergelijking. Bijvoorbeeld door een prijs-kwaliteitsscore. 


Als vergelijkingssite kan je kiezen om geld te verdienen per klik en/of een vergoeding te ontvangen per verkocht product.

Vergelijkingssite affiliate marketing voorbeelden:


 • Vergelijk.nl: op deze vergelijkingssite kan je zoeken naar een bepaald artikel en waar je dit het voordeligst kan kopen. Op de afbeelding hieronder zie je bij het artikel wat ik heb opgezocht een button staan met 'bekijk product'. Wanner je op deze button klikt kom je op de site van VidaXL, waneer je besluit om tot kopen over te gaan, zal vergelijk.nl een percentage van de aankoop krijgen als dank voor het doorsturen van een klant.
Affiliate marketing websites voorbeeld - online geld verdienen
 • PrijsVergelijk.nl: Hieronder zie je een afbeelding met hun homepage. Hier zie je al genoeg buttons staan die doorverwijzen naar een vervolg pagina. Als eerste zie je dat je bijvoorbeeld alle energieleveranciers met elkaar kan vergelijken wanneer je op de eerste button klikt. Ga je vervolgens over tot het afsluiten van een nieuw energie contract? Dan krijgt de eigenaar van PrijsVergelijk.nl hier een bedrag voor. 
affiliate marketing websites voorbeelden prijsvergelijk - online geld verdienen
 • Tweakers.net: Klik je op deze vergelijkingssite op een artikel dan krijg je een lijst met prijzen te zien (zie foto hieronder). Wanneer de pagina bezoeker op de blauwe button 'Bekijk' klikt komt hij op de website van de product verkoper terecht. Wanneer er vervolgens over gegaan wordt tot kopen verdient tweakers.net hier geld aan, dit als dank voor het doorsturen van een klant.
Affiliate marketing websites voorbeeld - online geld verdienen

#4 Webshop

De meeste webshops verkopen hun eigen producten. Er zijn webshops die volledig of gedeeltelijk gebruik maken van de affiliate methode door te verwijzen naar een  product van een andere onderneming. Op internet kwam ik een aantal van deze webshops tegen die ook affiliate marketing inzetten, hieronder laat ik zien welke webshops dit zijn.


De reden dat deze webshops ook affiliate marketing op hun website toepassen is, omdat ze met deze methode de bezoeker van hun webshop een groter aanbod van producten kunnen bieden. Op deze manier verdient de webshop dus op een leuke en slimme manier extra geld.


Webshop affiliate marketing websites:


 • Blokker.nl : ja echt, ook Blokker maakt in hun webshop gebruik van affiliate marketing! Bij veel producten in hun webshop zie je staan: 'Verkoop door'. Op deze manier hoeft Blokker veel artikelen niet zelf op voorraad te hebben. Het voordeel van deze manier van affiliate marketing is wel dat blokker op deze manier hun pagina bezoeker veel producten kan aanbieden die bij hun winkelketen passen.
Affiliate marketing websites voorbeeld blokker - online geld verdienen
 • Sweatpak.nl: op de afbeelding hieronder is te zien dat deze website is opgezet met als doel affiliate inkomsten te verdienen. wanneer je bij dit trainingspak op de button 'Direct naar het trainingspak' klikt, kom je op de webshop van de werkelijke aanbieder terecht.
Affiliate marketing websites voorbeeld - online geld verdienen
 • Praxis.nl: in hun webshop vindt je diverse affiliate artikelen van een andere onderneming, op de afbeelding hieronder zie je dat biedt Praxis hier een buitenbankje aanbied van VidaXL.
Affiliate marketing websites voorbeeld Praxis - online gelod verdienen

#5 Dagaanbieding affiliate marketing websites

Dagaanbieding websites zijn affiliate marketing websites die een overzicht tonen van tijdelijke acties van diverse webshops of aanbieders. Deze affiliate marketing websites zijn gericht op bezoekers die opzoek zijn naar een product of dienst met hoge korting. Er bestaan diverse dagaanbieding websites. De meeste dagdeal websites zien er ongeveer hetzelfde uit. 

Bij een product op een dagaanbieding website staat vaak een teller geplaatst. Zo kan de bezoeker zien tot wanneer de aanbieding geldig is. Deze teller wordt met opzet geplaatst en is een verkoop techniek. Het doel van deze teller is om een gevoel van urgentie te creëert bij de pagina bezoeker, dit zal er voor zorgen dat de bezoeker sneller over gaat tot kopen omdat hij anders denkt de aanbieding mis te lopen.


Deze dagaanbieding websites verdienen commissie wanneer er een aankoop wordt gedaan door de bezoeker.


Dagaanbieding websites affiliate marketing voorbeelden:


 • 1dagactie.nl
 • Onedayfashiondeals.nl
 • Kiesjekoopje.nl

  Hieronder zie je de homepage van kiesjekoopje.nl waarop te zien is dat er een scherpe aanbieding is, met een teller erbij zodat de bezoeker denkt dat hij binnen die tijd moet beslissen of hij het product koopt, door dit urgent gevoel is de bezoeker sneller geneigd om de aankoop te doen.
Affiliate marketing websites voorbeeld kiesjekoopje.nl - online geld verdienen met affiliate

#6 Gratis websites

Gratis affiliate marketing websites tonen een overzicht van de producten die gratis aangeboden worden of waar je het geld van terug kan krijgen, deze sites zijn erg populair en hebben een groot bereik. Wis jij dat er online veel wordt gezocht op het woordje GRATIS? Ondertussen plaatsen deze gratis websites ook kortingscodes, wat er op neer komt dat sommige producten dus helemaal niet gratis meer zijn.


Wanneer een ondernemer wel een gratis product weggeeft doet deze dat vaak in ruil voor een mening van de gebruiker via een enquête, of om de bezoeker zijn contactgegevens te verzamelen zodat ze wekelijks een nieuwsbrief kunnen sturen en hun producten kunnen promoten. De gratis site verdient eraan wanneer een bezoeker van zijn website zich aanmeld voor 1 van de gratis producten.


Gratis websites affiliate marketing voorbeelden:


Hieronder zie je de homepage van allesvoorniks.nl, zoals je kan zien wordt de bezoeker van de pagina via een button doorverwezen naar de site van een gratis product. En aan de rechterkant heeft de bezoeker de mogelijkheid om naar andere opties te gaan zoals 'korting

Affiliate marketing websites voorbeeld: allesvoorniks.nl - online geld verdienen

#7 Cashback affiliate marketing websites

Een goed voorbeeld van een affiliate marketing websites zijn de cashback websites. Cashback websites geven een bepaald deel van hun verdiende commissie terug aan de koper van het product of artikel


Wanneer een bezoeker van de website zich inschrijft, weet de cashback website zijn volger ervan te overtuigen om al zijn aankopen via hun site te doen. Dit doen ze door de volger geld terug / korting te geven wanneer ze hun aankoop doen via hun site. 


Affiliate marketing voorbeelden van Cashback websites:


Hieronder zie je de voorbeelden van cashback.nl en qassa.nl, op hun homepage laten zij een klein deel van de bedrijven / acties zien waar de volger van hun website korting / geld terug kan ontvangen wanneer de aankoop via hun website wordt gedaan.

Affiliate marketing websites voorbeeld: cashback website - Online geld verdienen

Cashback.nl

Affiliate marketing websites voorbeeld: cashback - online geld verdienen - affiliate marketing revolutie
Qassa.nl

Affiliate marketing voorbeelden op social media

Instagram Affiliate marketing websites voorbeeld - Online geld verdienen

#8 Affiliate Marketing op Instagram

Wanneer je affiliate marketing op een Instagram account in wilt zetten en je hebt geen eigen product of dienst, bekijk dan welk producten of diensten je van een ander aanbieders zou kunnen promoten. Wanneer een volger van jouw instagram account op een affiliate link klikt die jij hebt geplaatst verdien je een bepaalde percentage van de verkoopprijs.


Je hoeft jezelf alleen GRATIS aan te melden bij een affiliate netwerk, daarna kan je direct aan de slag met het promoten van artikelen op jouw instagram account.


Op instagram is het wel belangrijk dat je niet te pas en te onpas affiliate linkjes plaats. wees hier zorgvuldig in en denk er van te voren goed over na. Werk er als eerste aan om serieuze volgers te krijgen op je account, wanneer je volgers weten wat ze aan je hebben komen de verkopen vanzelf.


EXPERT TIP: 'Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram'


#9 Affiliate marketing op Facebook

Er zijn facebook pagina’s die affiliate marketing continu inzetten, zonder dat hun leden of de pagina bezoeker dit echt bewust door heeft. Deze affiliate marketing Facebook pagina's zorgen er als eerste voor dat ze waardevolle informatie geven die de bezoeker van hun verwacht. Daarnaast wordt bij het Facebook bericht linkjes naar artikelen of producten geplaatst. Wanneer een bezoeker van hun facebook pagina op één van de linkjes klikt en overgaat tot koop, ontvangt de eigenaar (=affiliate) van de Facebook pagina een bepaald percentage of bedrag aan commissie (=geld).


Hieronder laat ik je een Affiliate Marketing voorbeeld zien van een bericht wat is geplaatst op Facebook. In dit bericht zie je dat er alleen maar affiliate links worden toegepast. En eerlijk, als ik niet wist dat dit affiliate marketing linkjes zouden zijn, was mij dit als bezoeker helemaal niet opgevallen! :)

Affiliate marketing websites voorbeeld op Facebook - online geld verdienen

#10 Affiliate Marketing op Youtube

Inkomsten van YouTubers bestaat vaak ook uit een deel inkomsten via Affiliate marketing. Affiliate marketing wordt door een YouTuber vaak ingezet tijdens de video, ze laten bijvoorbeeld een (favoriet) product zien en zeggen er iets over en geven evt. een persoonlijke kortingscode die je kan gebruiken wanneer je het product aanschaft. Met die kortingscode kan dus achteraf worden gezien dat iemand is doorverwezen door deze Youtuber.


Vaak zie je linkjes in de beschrijven onder de video staan van YouTubers. Dit zijn linkjes van bijvoorbeeld kleding die ze aan hebben of waar ze hun nieuwe meubels of tuinmeubels hebben gekocht. Doordat een YouTube met zijn kijkers vaak een vertrouwelijke band heeft opgebouwd,  is de kans groot dat er altijd wel een deel kijkers van zijn video aankopen doet via deze affiliate link's  onder zijn video.


Hoe werkt affiliate marketing op YouTube? Ze nemen een video op en zetten vervolgens een link of kortingscode naar het product in de beschrijving onder de video. Wanneer een kijker op deze link klikt en een aankoop doet verdient de YouTuber daar een aantal procent commissie over.


Hieronder laat ik je een affiliate marketing voorbeeld zien, hoe die onder andere ingezet wordt op YouTube.

Affiliate marketing voorbeeld YouTube

Tot slot

Wil je geld gaan verdienen met je eigen website of social media kanaal?

Start dan nu direct met het promoten van artikelen of diensten van anderen!
Meld je hieronder gratis aan bij deze affiliate netwerken:


Wil je net als mij gelijk goed van start gaan met affiliate marketing? Dan raad ik je aan om de online video cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te volgen.

Anderen bekeken ook

geld-verdienen-met-affiliate-marketing-wat-is-affiliate-marketing-1
Geld verdienen met affiliate marketing in 2023: Tips + Stappenplan
Geld-verdienen-vanuit-huis-online-geld-verdienen-veel-geld-verdienen-in-korte-tijd

Geld verdienen vanuit huis in 2023 -
Dit zijn de beste manieren..

YouTube-kanaal-beginnen-tips-You-Tube-kanaal-starten-geld-verdienen-met-youtube-filmpjes-op-youtube-zetten
Geld verdienen met YouTube - 

Zo doe je dat!