Wat is een niche? Uitleg + 5 Voorbeelden
wat is een niche - niche product - niche voorbeeld - niche markt

Wat is een niche?

+ 5 voorbeelden

de-beste-website-software-phoenix-website-geld-verdienen-met-website-goede-website-phoenix-website-ervaringen-website-maken-imu

Willeke 

wat is een niche - set zoekwoord onderzoek - niche product - niche voorbeeld -

In de ondernemers- en online marketing wereld (o.a affiliate marketing) wordt het woord niche vaak gebruikt. Je wilt nu waarschijnlijk weten wat is een niche? In dit artikel leg ik je uit wat een niche betekent en geef ik je een aantal voorbeelden.


Na het lezen van dit artikel weet je wat een niche is, en kan je aan de slag om in jouw niche een rendabele (affiliate) website op te zetten.


Wat is een niche?

Een niche is een specifiek deel van een markt waar een product of dienst zich op richt. Een niche ontstaat wanneer je als ondernemer een mogelijkheid ziet om je te specialiseren op een specifieke markt.

Deze afgebakende 'niche’ gebieden zijn vaak klein. Wanneer je ontdekt dat er vanaf een bepaalde doelgroep een specifieke vraag is, dan kan je hier als ondernemer op inspelen.

Als ondernemer is er in een specifieke niche genoeg winst te behalen wanneer je de juiste focus houd.


Wanneer je jezelf richt op een specifieke nichemarkt, betekent dit dat jouw groep potentiële klanten minder groot zal zijn dan wanneer je jezelf richt op een breedt publiek in jouw markt.

Alleen door jezelf te specialiseren op een kleine niche, is de kans dat je potentiële klanten jouw website snel zullen vinden veel groter!

Want, de consument weet tegenwoordig de niche ondernemingen steeds beter te vinden. 

✅  Wil je van start met affiliate marketing? Dan raad ik je aan om deze  24 Succesvolle affiliate marketing voorbeelden te bekijken. Hier laat ik je zien hoe anderen affiliate marketing op een succesvolle manier inzetten!

 Niche voorbeelden

De categorieën van nichemarkten zijn grenzeloos. Enkele voorbeelden van mogelijke niches:

Niche voorbeeld 1: Deze pagina richt zich puur op de koffieliefhebber:

wat is een niche - niche markt - niche voorbeeld - affiliate marketing

Niche voorbeeld 2: Deze pagina richt zich op de personen die opzoek zijn naar een ontspannen leven:

wat is een niche - niche markt - niche voorbeeld - affiliate marketing

Niche voorbeeld 3: Deze website richt zich alleen op buitenspeelgoed:

niche markt - wat is een niche - niche voorbeeld - niche product

Niche voorbeeld 4: Deze website richt zich alleen op jurkjes:

niche markt - niche product - niche voorbeeld - wat is een niche?

Niche voorbeeld 5: Deze website richt zich puur op de kaasliefhebber:

wat is een niche? - niche product - niche voorbeelden - niche markt - affiliate marketing
Nu je de niche betekenis weet, is het van belang dat je de juiste niche producten of diensten gaat verkopen of adviseren. 

Welke niche producten of diensten kies je?

Het is belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar de mogelijkheden in de nichemarkt die jij voor ogen hebt. Zo kan je zien of deze markt voor jou nog genoeg verdien mogelijkheden heeft.


Bedenk realistische zoektermen die jouw potentiële klant in zal toetsen op google, wanneer een persoon op zoek is naar iets in jouw nichemarkt. En kijk met welke zoektermen jij nog mogelijkheden hebt om de potentiële klant op je website te krijgen. 


Als voorbeeld: je wilt jezelf specialiseren in een suikervrij leven. Probeer dan zo realistisch mogelijk te bedenken welke zoekwoorden of welke vraag jouw potentiële klant bij google in zal typen, wanneer deze persoon op zoek is naar informatie hierover.  


Als iemand opzoek is naar een suikervrij recept zal deze zoeken naar suikervrije recepten of wat specifieker naar bv. suikervrije appeltaart.


Voer deze belangrijke zoekwoorden, van jouw niche, in bij een 'zoekwoordplanner' en bekijk hoe vaak mensen hier op zoeken.


In de zoekwoordplanner van KWFinder kun je al snel zien hoe vaak er maandelijks op dit zoekwoord wordt gezocht. Zo krijg je een goed beeld van wat de potentie van jouw nichemarkt nog is.


Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de concurrentie in jouw nichemarkt. Want de zoekwoorden die hoog scoren, zijn vaak ook al ontdekt door andere (grote) ondernemers. 


Kijk of jij misschien nog de mogelijkheid hebt om met wat minder hoog scorende zoekwoorden, toch met je website hoog in google te kunnen scoren. Zo niet? Start dan niet in deze nichemarkt, want starten in een markt die al bijna verzadigd is heeft weinig zin. 


wat is een niche? - niche product - niche voorbeeld - affiliate marketing - online geld verdienen

Scoren in google

Nadat je woordonderzoek hebt gedaan is het van belang om jezelf te richten op de positie 1 van google. Wie met zijn pagina op nummer 1 in google staat, kan rekenen op het hoogste aantal bezoekers voor zijn pagina. Dit is de positie die jij wilt gaan behalen.

Er zijn nog andere mogelijkheden om hoger in google te komen, denk hierbij aan adverteren via Google AdWords, dan betaal je voor de eerste plaats die je wilt inneemt bij de zoekwoorden / zoektermen waar jij op wilt scoren.

Vind je het lastig om een goed scorende tekst te schrijven? Dan raad ik je aan om deze cursus content marketing te volgen. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je een aansprekende tekst kan schrijven die hoog in google scoort. Besteed je het schrijven liever uit? Dan is deze tekstschrijver een echte aanrader.

Conclusie

Wanneer je in een bepaalde niche actief wilt zijn is het belangrijk om eerst een woordonderzoek uit te voeren, zodat je weet op welke zoekwoorden jij in google nog hoog kan scoren. Wanneer je weet met welke zoektermen jij nog klanten naar jou website kan trekken, is het van uiterst belang je te focussen op deze zoekwoorden in je artikelen.

Anderen bekeken ook:

geld-verdienen-met-je-website-affiliate-marketing

10 tips: Geld verdienen met je website in 2022 - Zo doe je dat! 

Cursus affiliate marketing revolutie review

Affiliate Marketing Revolutie review
Van Jacko Meijaard

de-beste-website-software-voor-een-winstgevende-website-phoenix-website
Wat is de BESTE website software in 2022? Dit is wat wij hebben ontdekt...