Geld verdienen met bloggen | Tips + stappenplan voor succes!
Geld-verdienen-met-bloggen

Geld verdienen met bloggen

Zo kun jij direct met bloggen aan de slag!

Geld-verdienen-met-bloggen

Corinda

17 februari 2022

Hoe zou jij het vinden om geld te verdienen met bloggen? Zou jij graag een zakcentje bij willen verdienen en wellicht je baan op kunnen zeggen, omdat je volledig kan leven van de inkomsten die je verdiend met bloggen? Dit verdienmodel wordt steeds populairder. En dat is niet zonder reden. Nee, de mogelijkheden met bloggen zijn erg interessant te noemen.

In dit artikel zal ik je kennis laten maken met dit populaire verdienmodel. Ik leg je uit waarom geld verdienen met bloggen interessant is, wat bloggen is, hoe je geld kan verdienen met bloggen en hoe je kan starten met bloggen. Aan het einde van dit artikel zal ik ook alle voor- en nadelen van bloggen uitvoerig met je doornemen. Op basis daarvan kun je zelf je keuze maken of je wilt starten met bloggen.

Kortom: Wil jij Geld verdienen met bloggen? Lees dan snel verder!

Waarom geld verdienen met bloggen?

Stel… je zoekt een mogelijkheid om (extra) geld te verdienen buitenom je salaris uit loondienst  of omdat je vanuit huis wilt werken. Waarom zou je dan beginnen met bloggen? Een goede vraag! Toen wij wilden starten met bloggen kwamen we tot de volgende conclusie:

  • Je kan zelf bepalen waar, wanneer en hoeveel je ‘werkt’.
  • Er is geen werkgever die over je schouder meekijkt en waar je verantwoording aan af hoeft te leggen.
  • Je kunt andere mensen door jouw blogs, over jouw leefstijl of kennis inspireren.
  • Je hebt geen fysieke locatie nodig waar je klanten hoeft te ontvangen of te woord te staan.
  • Als je door blijft zetten kun je er een heel goed maandsalaris mee verdienen.

Dit klinkt wel heel ideaal toch? Ja, en dat is het ook. Er zijn veel bewijzen van bloggers die een leuk extra zakcentje naast hun  baan in loondienst verdienen. Zoek je verder... Dan kom je bloggers tegen die een goed  en passief inkomen hebben, zodat ze hun vaste lasten kunnen betalen en er goed van kunnen leven. Dit zijn wel de bloggers die stap-voor-stap doorgaan op de weg die ze zijn ingeslagen. Op deze manier is het ze gelukt om leuk geld te verdienen met bloggen.

Bloggen in het kort uitgelegd

Wat houdt bloggen precies in? Ik zal het je kort uitleggen: Een blog is eigenlijk een soort  internetdagboek met verhalen over het leven van de schrijver of over interessante onderwerpen waar de schrijver kennis van heeft. Als blogger bepaal je waar je graag over schrijft en zet regelmaat nieuwe artikelen online. Op internet kun je honderden blogs vinden met allerlei onderwerpen; van reisverhalen tot informatie over (digitale) producten.

Als blogger heb je dus een eigen online platform waar je informatie met je lezers deelt. In de artikelen die je schrijft geef je de lezer een kijkje in je leven en/of waardevolle informatie. 

Het verdienmodel van bloggen

Je vraagt je nu vast af hoe je geld kan verdienen met bloggen? Dat zit zo… Jij schrijft een blog waar je je lezer informatie over een bepaald onderwerp geeft, in of naast dit blog plaats je bijvoorbeeld advertenties via Google AdSense of Affiliate links naar producten die gerelateerd zijn aan jouw artikel of die aansluiten bij de interesses van je lezer.

Klikt je bloglezer op één van de advertenties of één van de door jou geplaatste affiliate links, dan wordt deze doorgestuurd naar de website van het bedrijf wat achter deze advertentie of link schuilgaat. Koopt jouw lezer vervolgens een product bij dit bedrijf, dan krijg jij een commissie (vergoeding). Vaak krijg je een mailtje als je commissie hebt ontvangen. Ook kan je deze commissie in bijvoorbeeld jouw persoonlijk Affiliate account terug vinden.

Ontdek hier hoe je (vanaf elke locatie) met Affiliate Marketing geld kan verdienen >>

Kun je bloggen vergelijken met een webshop? Niet helemaal. In een webshop verkoop je producten en in een blog adviseer of attendeer je jouw lezers op bepaalde producten. Bij een webshop komt de volledige afhandeling op jouw bordje, maar bij bloggen wijs je mensen juist door en laat je het verdere werk aan het bedrijf wat het product/dienst verkoopt over. Je hoeft dus zelf geen voorraad aan te leggen en hebt ook geen klantenservice nodig.

Kort samengevat: Jij adviseert of maakt je bloglezer attent op één of meerdere producten/diensten die interessant voor hem of haar kunnen zijn. Koopt je bloglezer -naar aanleiding van  jouw blog pagina- een product bij het bedrijf wat deze producten verkoopt, dan krijg jij een commissie. Zo simpel is het! Gaaf toch? 😃

Hoeveel kun je verdienen met bloggen?

Dit is een vraag waar iedereen die een blog wil starten benieuwd naar is. Logisch en ook terecht! Het is -helaas- lastig om op deze vraag één antwoord te geven. Het hangt ook heel erg af in welke fase je als blogger zit. Ben je net gestart? Of ben je al even met bloggen bezig?

Een blogger die een half jaar bezig is zal op dat moment nog niet zoveel verdienen als iemand die 1, 2 á 3 jaar of al veel langer aan het bloggen is. Er zijn bloggers die verdienen honderden euro’s, maar er zijn er ook die verdienen duizenden, ja... tienduizenden euro’s. Hoe ik dit weet? In mijn omgeving heb ik onder andere een dorpsgenoot die nu ruim tien jaar bezig is met bloggen en hij verdiend serieus tienduizenden euro’s (ja, je leest het goed) met bloggen.

En nee, het komt - ook bij bloggen - niet zomaar aanwaaien. Het kost nu eenmaal inzet en energie om iets te bereiken. In de basis is bloggen dus hard werken, geduldig zijn, doorzetten en niet opgeven. Dan gaat het je zeker weten iets opleveren.

Kort gezegd: Geld verdienen met bloggen is mogelijk. Je kunt er duizenden en zelfs tienduizenden euro’s per maand mee gaan verdienen. Wat je uiteindelijk gaat verdienen is afhankelijk van jouw kwaliteiten én van jouw inzet.

Hoe kun je starten met bloggen? + Praktisch stappenplan

Goed, je weet nu wat een blog is, wat het verdienmodel van bloggen is en dat het écht mogelijk is dat je geld verdient met bloggen.

Wil je starten met een blog dan hoef je slechts de volgende vier stappen te volgen!

Stap 1: Kies je website (blog) software
Om een blog te beginnen heb je allereerst een website nodig. Heb je nog geen website, dan kun je er voor kiezen om zelf een blog met bijvoorbeeld Wordpress te maken of je kiest er (net als ons) voor om een kant-en-klare software als Phoenix te gaan gebruiken.

Stap 2: Zorg voor goede content!

Voordat je een blog gaat beginnen is het goed om na te denken waar je over wilt schrijven. Het is aan te raden om eerst te beginnen  met brainstormen.

Zet alles op waar je over zou willen schrijven, dus wat er in je hoofd opkomt. Aan de hand van deze lijst ga je een zoekwoorden onderzoek uitvoeren en kijken waar in Google je nog mogelijkheden hebt om hoog te kunnen scoren.

Maak een aansprekende blogtitel. Wanneer je blogtitel niet aanspreekt haakt bij voorbaat al 90% van de potentiële lezers af! Ja, je leest het goed 90%.... Een blogtitel die aanspreekt is dus heel erg belangrijk! Anders is al jouw zwoegen voor niets geweest.

Zorg voor een waardevolle blogtekst. Voordat je hier mee begint is het belangrijk dat je vanuit je lezer gaat denken. Bedenk wat jouw lezer over het onderwerp zou willen weten, welke vragen hij of zij jou zou kunnen stellen. Schrijf aan de hand van deze informatie je teksten.

Stap 3: Afbeeldingen en/of filmpjes toevoegen
Om de aandacht van je lezer vast te houden en om dat wat je schrijft te verduidelijken is het aan te raden om afbeeldingen en/of filmpjes aan je blog toe te voegen.

Stap 4: Blog online zetten 🥳

Je (eerste) blog is klaar! Het online zetten van je blog kan gaan beginnen.


Wil jij een blog beginnen? In dit artikel geven we je een uitgebreid stappenplan om een blog te beginnen. Inclusief voorbeelden en tips.

6. Wat zijn de voordelen van bloggen?

In de achterliggende jaren zijn er verschillende online verdienmodellen voor bloggen bedacht. Het ene model is populairder geworden dan het andere model. Kijken we naar bloggen, dan zien we dat dit verdienmodel erg populair is en de populariteit nog steeds groeit.

De populariteit van bloggen is te danken aan de vele voordelen die het heeft. De belangrijkste voordelen van bloggen leg ik graag aan je uit.

#1. Je hebt weinig startkapitaal nodig

Stel, je wilt graag een eigen online onderneming starten. Je hebt bedacht dat dit een webshop gaat worden. Dan kom je er al snel achter dat dit zijn beperkingen heeft. Hoezo? Bij een webshop is het nodig dat je voorraad inkoopt; dit kost geld. In heel veel gevallen heeft een startende ondernemer simpelweg niet veel geld om een grote voorraad aan te leggen.

Bij bloggen heb je van deze investeringsbeperking geen last. Je hoeft geen voorraad in te slaan. Doordat je geen voorraad in hoeft te kopen, heb je al een flinke duit minder aan startkapitaal nodig.

Uiteraard is het wel zo dat je een bepaald startkapitaal nodig hebt om te beginnen met bloggen. Je hebt tenslotte een website nodig die je online kunt zetten en een laptop of PC om je artikelen te schrijven.

#2. Waardevolle (originele) content 

Dit vind ik zelf een hele leuke… Jij mag helemaal zelf bepalen waar je over gaat schrijven. Je mag helemaal zelf bedenken welke onderwerpen en thema’s jij op je blog kwijt wilt. In dit geval maakt het dus absoluut niet uit of je het gaat hebben over reizen, beauty, ondernemerschap, moederschap etc. etc. Mogelijkheden te over!

Wat wel erg belangrijk is, is dat je feeling met het onderwerp hebt, zodat het schrijven jou gemakkelijk afgaat. Ook voor je lezer is het leuker om een artikel te lezen waar jij met passie aan gewerkt hebt. Je lezer zal dan langer op je blog blijven en deze in de toekomst vaker bezoeken.


Tip: Wil je goede content schrijven? Dan raad ik je van harte dit e-book aan >>

#3. Vrijheid

Wil jij een blog beginnen, dan ben je niet aan tijd of locatie gebonden. Een geweldig voordeel van dit verdienmodel is dat het helemaal niet uitmaakt waar of wanneer je werkt. Hierdoor heb je enorm veel vrijheid.


Wil jij het liefst alleen in de ochtend aan jou blog werken? Of wil je graag op reis en onderweg aan je blog werken? Er is geen mens die je tegenhoudt. Alles is mogelijk bij bloggen.

#4. Veel geld verdienen

Wil jij ook graag online geld verdienen, zodat je niet meer voor een baas hoeft te werken? Dan kun je deze droom werkelijkheid laten worden door te beginnen met bloggen. Het is namelijk echt zo dat je met bloggen (veel) geld kunt gaan verdienen. Dit komt door de vele mogelijkheden die je op het internet hebt, terwijl je startkapitaal écht niet groot hoeft te zijn.

Je denkt nu vast: ‘Vertel, wat bedoel je precies?’ Ik bedoel dat je zelf niet super veel kosten hoeft te maken als je begint met bloggen, terwijl je op een gegeven moment wél (veel) geld kan gaan verdienen. Juist daarom is bloggen zo geschikt voor een beginnend online ondernemer. Je hebt tenslotte niet super veel startkapitaal nodig.

Heb je eenmaal een blog die goed loopt, dan kun je deze flink opschalen en loop je aardig binnen. Op een gegeven moment zie je dagelijks inkomsten binnenkomen, terwijl je daar zelf (bijna) niks meer voor hoeft te doen. Je blogartikelen die je online hebt gezet blijven namelijk altijd staan, terwijl jij er geen werk meer aan hebt en de inkomsten toch binnenkomen. Hierdoor kun je na enige tijd flink winst maken en leuk geld verdienen met bloggen.

7. Wat zijn de nadelen van bloggen?

Mocht je denken dat je direct rijk kunt worden met bloggen, dan klopt dit gedeeltelijk. Het is daadwerkelijk zo dat het een veelbelovend online verdienmodel is, maar je moet er ook rekening mee houden dat bloggen enkele nadelen heeft.

De belangrijkste nadelen van bloggen leg ik graag aan je uit.

#1. Starten met website zonder online kennis

Heb je geen ervaring met het bouwen van een blog of website, dan kan dit in het begin best wel lastig zijn.


Je zult moeten uitzoeken welk programma of software het meest geschikt is om jouw blog te gaan bouwen.


Ga je op onderzoek dan zul je zien dat er heel veel mogelijkheden zijn. Je kunt er voor kiezen om je blog helemaal zelf te bouwen met bijvoorbeeld Wordpress of je kunt voor een kant-en-klaar softwareprogramma waar je geen technische kennis voor nodig hebt kiezen. Dit kan bijvoorbeeld de Phoenix software zijn. Wij werken hier overigens ook naar tevredenheid mee.

Het hangt er dus helemaal vanaf waar jouw voorkeur naar uitgaat. Vind je het niet erg om eerst bezig te zijn met de technische bouw van jouw blog, dan is Wordpress zeker een goede mogelijkheid. Heb je hier geen tijd voor, geen zin in of wil je het liefst zo snel mogelijk met jouw blog starten? Dan kun je er dus voor kiezen om met een eenvoudig kant-en-klaar softwareprogramma te starten. Zo kun je bij wijze van spreken vandaag al beginnen. 😊


Krijg hier GRATIS toegang tot Phoenix website software en ontdek of deze software ook iets voor jou is >>

#2. Schrijven content

Start je een nieuwe blog, dan ben je vooral in het begin veel tijd kwijt aan het schrijven van goede content. Jij bent de persoon die ervoor moet zorgen dat er wekelijks artikelen op je blog verschijnen. Vooral in het begin ben je hier veel tijd aan kwijt. Hoe meer artikelen je schrijft, hoe sneller en makkelijker je dit uiteindelijk af zal gaan.


Tip: Maak met dit e-book in korte tijd goede blogteksten. In dit e-book staan korte lessen en de beste tips uit 20 jaar ervaring >>


Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je blogteksten door iemand anders te laten schrijven. Dit brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee, die je niet hebt als je de teksten zelf schrijft. Het is dus aan jou om na te gaan wat voor jou het meest interessant is. Als je er maar voor zorgt dat je jouw bloglezers waardevolle informatie geeft.

#3. Tijd tot eerste verdiensten

Wil jij geld verdienen met bloggen, dan is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat je wekelijks content (teksten) op je blog plaatst. Zo weet Google op den duur dat jouw website dynamisch is; wat betekent dat je er met regelmaat nieuwe informatie op plaatst. Voor Google is dit erg belangrijk.

Pas als jouw website goed vindbaar is in Google, zul je meer en meer bezoekers gaan krijgen. Dit kan wel even een poosje duren. De praktijk leert dat veel mensen hier geen geduld voor hebben en afhaken op het moment dat ze juist door zouden moeten zetten. Zet je door, dan kan het niet anders of je krijgt op een bepaald ogenblik bezoeker via Google op je website. En… Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer kans je hebt om geld te verdienen met bloggen.

Bloggen is dus zeker interessant, alleen is het wel verstandig dat je er rekening mee houdt  dat je vooral in de beginperiode veel werk hebt, terwijl je eerste verdienste uitblijven. Dus je doet er goed aan om rekening te houden met de bovengenoemde nadelen. Je hebt dus wel doorzettingsvermogen nodig om geld te verdienen met bloggen. Heb jij dit doorzettingsvermogen en gooi je niet na enkele maanden al de handdoek in de ring, dan kun je goed geld verdienen met bloggen.

8. Is bloggen aan te raden?

Zoals je hebt kunnen lezen is bloggen een populair online verdienmodel. Het is erg goed mogelijk om veel geld te verdienen met bloggen. Kies je voor een eigen blog dan moet je er rekening mee houden dat je er eerst veel tijd en energie in steekt, voordat je ook daadwerkelijk iets gaat verdienen. Zelf heb ik de voorkeur voor Affiliate Marketing, omdat je daar het snelste en het meeste geld mee kan verdienen.

Wil je graag geld verdienen met bloggen? Volg dan het stappenplan uit dit artikel, zet door en werk hard. Wat is een jaar tenslotte op een heel mensenleven? Je zult hoe dan ook resultaat boeken, als je maar doorzet en niet afhaakt!

Veel succes!

Anderen bekeken ook

blog-voorbeeld-blog-beginnen-blog-maken-blog-schrijven
Blog beginnen (simpel!)
Cursus affiliate marketing revolutie review

Affiliate Marketing Revolutie (review)

geld-verdienen-met-je-website-affiliate-marketing
10 tips: Geld verdienen met je website