Hoeveel verdient een YoutTuber in 2021? [+ Mijn ervaring!]
hoeveel-verdienen-youtubers-youtube-kanaal-beginnen-online-geld-verdienen-passief-inkomen-genereren-02

Hoeveel verdient een YouTuber in 2021?

Hier vertellen we je precies wat YouTubers verdienen!

Geld-verdienen-met-bloggen

Willeke

16 maart 2021

Wil jij graag weten wat YouTubers verdienen?

Je wilt een YouTube kanaal beginnen, maar wat kan je daar precies mee verdienen? En hoe begin je een succesvol YouTube kanaal? Zelf heb ik nu 4 jaar ervaring met het plaatsen van filmpjes op YouTube. Ik heb een YouTube kanaal in Nederland en een paar YouTube kanalen in het buitenland.

In dit artikel zal ik je vertellen hoeveel YouTubers verdienen, waarom de ene YouTuber wel succesvol wordt en de ander niet, hoe je geld met een YouTube kanaal kan verdienen, maar ook hoe je een YouTube kanaal kan beginnen en hoe jij een succesvolle YouTuber wordt!
hoeveel-verdienen-youtubers-youtube-kanaal-beginnen-online-geld-verdienen-passief-inkomen-genereren-01

Hoeveel verdienen YouTubers?

Op internet lees je allerlei wilde verhalen over de verdienste van een YouTuber. Ik ben al heel wat artikelen tegengekomen waar de schrijver zelf totaal geen ervaring heeft met geld verdienen via YouTube, maar toch doet alsof. Ik lees dan bijvoorbeeld: ‘Er zijn mensen die veel tijd in vloggen hebben gestoken, maar die komen bedrogen uit…’ Dat is een stevige uitspraak!

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er met YouTube weldegelijk leuk geld te verdienen is. Ik heb zelf een Nederlands YouTube kanaal en meerdere internationale kanalen. Op deze kanalen zet ik iedere week een video online. Ondertussen ben ik 4 jaar bezig en verdien ik ca. € 5,50 per view. Totaal levert dit mij maandelijks echt een heel leuk inkomen op. Ik kan je vertellen dat ik er mijn 24-urig contract in de zorg voor opgezegd heb...

Een feit is dat een YouTube advertentie gemiddeld € 0,30 - € 7,00 per 1000 views oplevert. Wat je precies verdient hangt af van het onderwerp van de advertenties en het aantal kliks wat de advertentie in jouw video krijgt.

En ja… Dé ene YouTuber verdiend inderdaad ‘maar’ honderd euro in de maand, terwijl de andere YouTuber een paar honderd euro, duizend euro of meer mee verdient. Mijn ervaring is dat de mensen die doorzetten en actief blijven serieus geld met YouTube verdienen.

Dus… Laat je niet van de wijs brengen door allerlei wilde verhalen! Ik spreek uit ervaring.


Wil je direct een YouTube kanaal beginnen? Hier leg ik je uit hoe je een YouTube kanaal kan beginnen >>


Waarom wordt de één wel succesvol met YouTube en de ander niet?

Je zult je nu vast afvragen hoe het kan dat de ene YouTuber wel succesvol is en de ander niet. Ik weet dat er YouTubers zijn die een paar honderd, duizend of veel meer euro per maand met hun YouTube kanaal verdienen, terwijl de ander al weken of maanden met een YouTube kanaal bezig is en nog (bijna) niets verdient.

Op deze vraag kan ik een eenvoudig antwoord geven: Mijn ervaring is doorzetten en consistent doorgaan. Als jij een niche uitgezocht hebt die jouw aanspreekt en waar jij enthousiast over bent, dan kan het bijna niet anders of je gaat een keer resultaat boeken.

Vergeet ook niet dat het even kan duren voordat er op jouw YouTube kanaal een aardig aantal filmpjes staan. Hoe meer filmpjes je op jouw YouTube kanaal hebt staan, hoe meer mensen jouw filmpjes door YouTube voorgesteld krijgen en ook daadwerkelijk zullen bekijken.

Wil jij een YouTube kanaal beginnen? Dan is het dus erg belangrijk om niet te snel op te geven. In de ene niche zal het nu eenmaal sneller gaan dan in de andere niche.


Tip: Wil jij weten hoe je een YouTube kanaal kan beginnen? In dit artikel vertel ik de 7 belangrijkste stappen >>

Hoe kun je geld met YouTube verdienen?

Vrijwel iedereen weet het: Heb je een YouTube kanaal of wil je een YouTube kanaal beginnen dan is zijn er vele mogelijkheden om hier geld mee te verdienen. Alleen niet iedereen weet welke verdienmodellen er zijn. Ik kan je vertellen dat dit er meer zijn dan je nu misschien denkt.

Je kunt met je YouTube kanaal verschillende verdienmodellen gebruiken. Zo kun je er in eerste instantie voor gaan om met views geld te verdienen. Dit betekend dus dat je aan de hand van het aantal views wat jouw filmpje krijgt een x bedrag verdient.

Een tweede mogelijkheid is om met Merchandise geld te verdienen. Dus kort samengevat je promoot je eigen kledinglijn, een e-book of online training.

Ook is het mogelijk om met gesponsorde producten geld te verdienen, jij promoot dan (op subtiele wijze) een product waar je voor betaald krijgt.

Als laatste wil ik je kennis laten maken met Affiliate Marketing. In dit geval plaats je onder je filmpje een affiliate link van één of meerdere producten die je in je filmpje gebruikt of aanraad.

Tip: Wil je meer weten over Geld verdienen met YouTube? In dit artikel vertel ik je hier meer over >>

Hoe kun je een YouTube kanaal beginnen?

Stel… Je wilt graag een YouTube kanaal beginnen, maar hoe begin je? En hoe maak je een goede start? Zoals ik al vertelde heb ik ruim 4 jaar ervaring met het succesvol opzetten van verschillende YouTube kanalen, zowel in Nederland als in Frankrijk en Italië.

Mocht je nog geen eigen YouTube kanaal hebben, dan kan ik je vertellen dat een YouTube kanaal maken minder moeilijk is dan je nu misschien denkt. Eigenlijk kan iedereen in ca. 5 minuten een eigen kanaal online hebben staan. En dan kan het maken van je eerste filmpje beginnen. 😀

Tip: Mocht je willen weten hoe jij stap voor stap je eerste YouTube kanaal kan maken? In dit artikel vertel ik je precies wat je het beste kan doen >>

Hoe word je een goede YouTuber?

Hoe kun jij er voor zorgen dat je een goede YouTuber wordt? Dat jij gaat horen bij de YouTubers die wel geld met hun YouTube kanaal verdienen? En dat je niet bij de YouTuber hoort die een YouTube kanaal beginnen, maar nooit geld met YouTube verdienen?

Zoals ik je al eerder zei: Begin een YouTube kanaal over een niche of onderwerp die jouw aanspreekt, waar jij interesse in hebt en zoek uit welke filmpjes jij over deze niche of jouw onderwerp kan gaan maken. Dus doe goed onderzoek. Zorg ervoor dat je met regelmaat een nieuw filmpje plaatst, zodat jouw kanaal voller en voller wordt. Zit het even tegen of duurt het even voordat jij je eerste abonnees krijg… geef niet op! Ga ervoor. Zet je door, dan zal het aantal abonnees groeien en kun jij passief geld verdienen met jouw YouTube kanaal 🎉

Welke YouTube kanalen hebben veel volgers?

Oké, ik zal je nu een paar YouTube kanalen laten zien die (best) veel volgers hebben. Vergeet ook niet dat deze YouTubers ooit een keer met ‘0’ abonnees zijn begonnen. Ze zijn gewoon gestart en hebben consistent filmpjes op hun YouTube kanaal geplaatst. Ze hebben doorgezet en hebben nu bereikt dat ze (veel) geld met hun eigen YouTube kanaal verdienen.

Ryan Kaji - 28,5 miljoen abonnees
Soothing Relaxation - 6,89 miljoen abonnees
Dylan Haegens - 1,8 miljoen abonnees

En ook deze kanalen verdienen leuk geld met hun YouTube kanaal:
Tuinmanieren - 39,2K abonnees
PolyesterShoppen - 7,35K abonnees
DIY Knutselen en tekenen - 7,04K abonnees

Zo zie je dat er kanalen zijn die een paar duizend abonnees hebben, maar ook kanalen die miljoenen abonnees hebben. Ik kan je vertellen dat alle bovengenoemde kanalen maandelijks passief geld verdienen met YouTube. Vergeet ook niet dat het gebruik van YouTube nog steeds toeneemt en deze kanalen telkens zullen blijven groeien!

Tot slot

Je weet nu dat een YouTuber dus (veel) geld kan verdienen. Waar de ene YouTuber enkele honderden euro’s per maand verdient, verdient de ander miljoenen euro’s per maand. Als je wilt kun jij dus ook (veel) geld met een eigen YouTube kanaal verdienen.

Je weet nu waarom de ene YouTuber geen succes heeft en de ander wel, hoe je een YouTube kanaal kan beginnen en dat er verschillende manieren zijn om geld met je YouTube kanaal te verdienen. Uiteindelijk kun je als YouTuber dus helemaal zelf kiezen welk verdienmodel het beste bij jou past en deze inzetten, zodra het aantal abonnees van je kanaal begint te groeien.

Anderen bekeken ook

YouTube-kanaal-beginnen-tips-You-Tube-kanaal-starten-geld-verdienen-met-youtube-filmpjes-op-youtube-zetten
Geld verdienen met YouTube -
Zo doe je dat!
Geld-verdienen-vanuit-huis-online-geld-verdienen-veel-geld-verdienen-in-korte-tijd

Geld verdienen vanuit huis in 2021 -
Dit zijn de populairste manieren..

passief-inkomen-genereren-bol-masterclass-review-passief-inkomen-verdienen-slim-geld-verdienen-online-geld-verdienen-geld-verdienen-met-internet-extra-geld-verdienen-vanuit-huis
Passief inkomen genereren -
Onze 5 favorieten!