7 redenen om GEEN nieuwsbrief te maken in Outlook!
Nieuwsbrief-maken-in-outlook-mail-software-nieuwsbrief-nieuwsbrief-maken-voorbeeld-mailing-maken- email-marketing-strategie-nieuwsbrief-schrijven-nieuwsbrief-software-Enormail

7 redenen om GEEN nieuwsbrief te maken in Outlook!

Geld-verdienen-met-bloggen

Corinda

8mei 2021

Nieuwsbrief maken in Outlook

Je wilt een nieuwsbrief maken in Outlook. Waarschijnlijk wil je dit omdat je vrijwel iedere dag vanuit outlook werkt. Daarom lijkt dit voor jou de eenvoudigste en snelste manier om een nieuwsbrief te maken. En het kost je weinig want Outlook heb je toch al op je computer staan.

Maar weet dat er flinke nadelen aan het versturen van een nieuwsbrief met Outlook bestaat. En dit is niet te fors uitgedrukt. Waarom vertel ik je dit? Omdat je hierdoor op termijn veel verkopen, dus winst kan mislopen!

Dus… Waarom zou je GEEN nieuwsbrief moeten maken en versturen met Outlook? Op deze vraag zal ik je in dit artikel een eerlijk en passend antwoord geven.

Wil je direct starten met goede email marketing software? Klik hier en ontdek onze favoriet software >>

Waarom een nieuwsbrief maken in Outlook geen goed idee is!

Het maken van een nieuwsbrief in outlook heeft grote nadelen. Dit komt omdat Outlook niet is ingericht voor e-mailmarketing, maar voor het dagelijkse mailverkeer. Ik zal je nu laten zien waarom een nieuwsbrief maken in Outlook geen goed idee is.

Reden 1: De onprofessionele uitstraling.

Wil je een nieuwsbrief maken in outlook dan loop je hier sterk tegen beperkingen aan. Voeg je een element zoals een foto of filmpje aan je mailing toe, dan kan dit grote problemen opleveren bij de ontvanger.

Zo kan de afbeelding bijvoorbeeld mega groot op het scherm van de ontvanger komen te staan. De nieuwsbrief krijgt hierdoor een onprofessionele en rommelige uitstraling. Het is met Outlook simpelweg niet mogelijk om dit, net als bij een speciale e-mail marketing software, in een fatsoenlijk kader te zetten.

Voordat je een nieuwsbrief gaat maken en versturen, vrraag je dan eerst eens af of je met je nieuwsbrief professioneel of onprofessioneel over wilt komen.

Reden 2: Je kunt de nieuwsbrief naar weinig ontvangers sturen.

Outlook heeft een beperking ingesteld voor het maximaal te versturen mails per dag. Dit doen ze om spammen te voorkomen. Per dag kun je maximaal 500 mailadressen dezelfde mail sturen. 

Reden 3: Je nieuwsbrief wordt al snel als spam gezien.

Verstuur je in Outlook één bepaalde mail naar meer dan 500 ontvangers dan wordt je mailadres als spam gekenmerkt. Staat je mailadres eenmaal als spammer in de boeken, dan is de kans klein dat je mailing de ontvanger op een goede manier bereikt. Dit zou echt zonde zijn van de tijd en energie die jij in het maken van je nieuwsbrief hebt gestoken!

Reden 4: Het personaliseren van de nieuwsbrief is niet mogelijk.

Met Outlook is het niet mogelijk om iedere mail automatisch te personaliseren. Dus hier bedoel ik mee dat je de nieuwsbrief automatisch laat beginnen met “Beste {naam ontvanger},”

Om dit wel voor elkaar te krijgen zul je iedere mail zelf moeten aanpassen, dit is een gigantische klus en het kost je veel tijd! Zeker als je de mail naar 100 of meer mailadressen wilt sturen

Begin je je nieuwsbrief zonder “Beste {naam ontvanger}”, dan zal deze al onpersoonlijk door de ontvanger worden ervaren. Je begrijpt het al… de kans dat je nieuwsbrief niet gelezen wordt in dit geval erg groot.

Reden 5: Het afmelden van je nieuwsbrief is lastig.

Als je als ondernemer een nieuwsbrief verstuurd dan moet je zorgen dat je aan bepaalde regels voldoet. Zo ben je verplicht om in elke nieuwsbrief die je verstuurd duidelijk aan te geven hoe de ontvangers zich kunnen afmelden. Je moet er voor zorgen dat afmelden gratis en makkelijk is.

Voldoe je hier niet aan dan kan de organisatie Autoriteit Consument en Markt een boete opleggen. De boetes kunnen gigantisch oplopen. (Bron: ACM.nl)

Met mailing software wat gericht is op het versturen van nieuwsbrieven, zit deze functie er automatisch in. Je hebt hier dus geen omkijken meer naar en riskeert voor dit punt dus geen boete. Bekijk hier de e-mail marketing software die wij gebruiken.

Reden 6: Je kunt geen handige automatische mail funnel maken.

Ben je eenmaal actief met het versturen van nieuwsbrieven dan is de volgende stap het maken van automatische funnels mails. Met goed mail software kun je mail funnels maken. Dit is ideaal!

Wat is een mail funnel? Dit is een reeks automatische mails die je vooraf gemaakt hebt en die je vervolgens automatisch naar de ontvanger verstuurd. Tussen de mails zitten vaak 3-5 dagen. In deze mails geef je de ontvanger waarde en probeer je deze hierdoor kennis te laten maken met je bedrijf en je producten. Het doel hiervan is dat de ontvanger op een gegeven moment iets bij je koopt.

Uit de praktijk blijkt dat mail funnels voor (veel) meer verkopen, dus winst zorgen. Je begrijpt  het vast al… Mocht je willen werken met mail funnels, dan is dit met Outlook niet mogelijk.

Reden 7: Je hebt geen inzicht in de statistieken.

Omdat Outlook puur gericht is op dagelijks e-mailverkeer en niet op e-mail marketing is het niet mogelijk om inzichten in de statistieken van je nieuwsbrief te krijgen. Persoonlijk vindt ik dit een heel groot nadeel. Waarom? Aan de hand van statistieken kun je zien hoe je e-mails ontvangen worden. Worden ze geopend? Hoeveel ontvangers lezen de nieuwsbrief? Klikken ze op de linkjes in je nieuwsbrief? Zo ja, hoe vaak? Etc.

Heb je inzicht in de statistieken, dan kun je hier eenvoudig op inspelen bij je volgende nieuwsbrieven. Het resultaat hiervan komt zeker weten een keer terug. Je zult merken dat je mailinglijst groeit en op termijn de verkopen toe zullen nemen.

Voordelen van mail software voor nieuwsbrieven

Laten we nu eens kijken naar de voordelen die goede e-mail marketing software - die speciaal ontwikkeld is voor het maken en versturen van nieuwsbrieven -  je geeft.

Aan de hand van deze voordelen kun je uiteindelijk zelf een beslissing maken of je nieuwsbrieven vanuit mail software wilt gaan versturen, die speciaal voor het maken en versturen van nieuwsbrieven is gemaakt.

  • Versturen naar grote aantallen ontvangers; Er is geen beperking van max. 500.
  • Eenvoudig mailadres beheer; Ook mogelijkheid voor segmenteren!
  • Personaliseren mails is mogelijk; de automatische aanhef met “Beste {naam ontvanger}”.
  • Professioneel design; Je kunt gemakkelijk professionele nieuwsbrieven maken die in ieder mailprogramma goed leesbaar zijn.
  • Betere aflevering van je nieuwsbrief, omdat de software zich houdt aan de anti-spam policy.
  • Afmelden wordt de ontvanger makkelijk gemaakt; en jij hoeft dit dus niet meer handmatig te verwerken. (En... De kans op een boete van het ACM is er dus erg klein.)
  • Inzicht in de statistieken; dus hoe goed je nieuwsbrief gelezen wordt en hoe vaak mensen op de linkjes in je nieuwsbrief klikken.

Waar moet ik rekening mee houden bij aanschaf van mail software?

Uit ervaring kan ik je vertellen dat er een paar dingen erg belangrijk zijn. Als je nog nooit e-mail marketing software voor nieuwsbrieven hebt gebruikt, is het goed om er rekening mee te houden dat je voor mail software kiest wat:

- Eenvoudig in gebruik is (!)
- Nederlandstalige software is (!)
- Een Nederlandse helpdesk heeft (!)
- Waar je de statistieken (resultaten) van je nieuwsbrieven kunt zien.
- Waar de support je snel en goed helpt, als je hulp nodig hebt.
- Je eventueel pop-ups op je website kunt instellen.
- Je mail funnels kunt instellen.

Daarnaast is het belangrijk dat jij je mailinglijst goed op orde hebt. Pak je klantenbestand erbij en kijk naar wie jij jouw nieuwsbrief wilt sturen. Zo heb je direct een actueel klantenbestand, wat je toe kunt voegen aan de email software. Naar deze personen kan jij je eerste professionele nieuwsbrief sturen.

Wat is de beste mail software om een nieuwsbrief te maken?

Je weet nu waar je rekening mee moet houden bij aanschaf van mail software. Ook weet je nu waarom wij geen voorstander zijn, van nieuwsbrieven maken en versturen met Outlook. Eigenlijk is elk andere mail software wat geschikt is voor email marketing beter dan het gebruik van Outlook. Dit heeft ermee te maken dat Outlook simpelweg alleen geschikt is voor het dagelijks mailverkeer en niet voor het versturen van nieuwsbrieven.

Zelf gebruiken we de mail software van Enormail en kunnen je deze van harte aanraden. Wil je weten of deze software ook iets voor jou is? Klik dan hier voor de GRATIS proefversie >>

Anderen bekeken ook

Nieuwsbrief-maken-in-outlook-mail-software-nieuwsbrief-nieuwsbrief-maken-voorbeeld-mailing-maken- email-marketing-strategie-nieuwsbrief-schrijven-nieuwsbrief-software-Enormail
Goede mailing maken en versturen - Zo wordt je mail WEL gelezen.
Wat-is-een-nieuwsbrief-nieuwsbrief-maken-voorbeeld-nieuwsbrief-template-mailing-maken-nieuwsbrief-schrijven-nieuwsbrief-versturen-enormail-mailblue-mailchimp
Wat is een nieuwsbrief? 

+ Tips om er één te maken!

de-beste-website-software-voor-een-winstgevende-website-phoenix-website
Wat is de BESTE website software in 2021? - Dit is wat wij hebben ontdekt...