3 Beste manieren: Mailing maken & versturen 2021
Mailing-maken-en-versturen-mail-software-wat-is-email-marketing-enormail-prijs-mailinglijst-maken-nieuwsbrief-tips-nieuwsbrief-schrijven-email-marketing-tools-nieuwsbrief-maken-mail-digitale-nieuwsbrief-maken-gratis-tweelingonline

Mailing maken en versturen in 2021

De 3 beste manieren uitgelegd!

Geld-verdienen-met-bloggen

Corinda

14 mei 2021

Een mailing maken en versturen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Welke ondernemer wil niet graag meer verdienen dankzij het maken en versturen van mailings? Tegenwoordig overstroomd je mailbox met nieuwsbrieven van leveranciers of andere contacten. Toch is een mailing maken en versturen juist in deze tijd een manier om je inkomsten te vergroten!

Mailings maken en versturen is nu dus belangrijker dan ooit! Zeker als je weet dat de meeste bedrijven maar lukraak 'iets’ doen als ze een mailing maken en versturen. De meeste mailings die verstuurd worden zorgen dan ook voor weinig resultaat.

Een mailing maken en versturen hoeft niet ingewikkeld te zijn! Je kunt eenvoudig beginnen met het maken van een mailing, door de stappen in dit artikel te volgen. Zet je door dan kan het niet anders of je krijgt, door het versturen van mailings, meer klanten dus inkomsten. En wat zo leuk is.. De kosten die je maandelijks kwijt bent aan goede mail software valt echt in het niet ten opzichte van advertentiekosten!

In dit artikel neem ik je dan ook aan de hand mee en laat je precies zien wat voor jou de beste manier is om een mailing te maken en versturen. Zo heb jij de beste manier om direct goed van start te kunnen gaan en je verdiensten op te schalen. 

Wat is een mailing?

Een mailing is een ‘brief’ die je met speciale email marketing software, via de online weg naar een groot aantal mensen, die op je mailinglijst staan, stuurt. In deze mailing bespreek je één of meer onderwerpen. De onderwerpen kunnen gaan over een bijzondere actie, blog’s die je geschreven hebt, YouTube filmpjes die je opgenomen hebt of deel je andere waardevolle informatie.

Voordat je een mailing maakt en verstuurt zorg je ervoor dat het doel van je mailing duidelijk is (dus wat je ermee wilt bereiken en welke actie je de lezer wilt laten nemen). Door ervoor te zorgen dat je mailing waardevol is, zal jouw (potentiële) klant je mailing ook daadwerkelijk lezen en actie ondernemen.

Via email marketing software kun je heel eenvoudig een mailing maken en versturen. Ook als je geen ervaring hebt. Het is dus absoluut niet moeilijk!

Dé 3 Beste manieren om een mailing te maken en versturen

Hier geef ik je dé 3 beste manieren om een mailing te maken en versturen Het enige wat ik van je  vraag is om in ieder geval met 1 manier te gaan starten die jou wel wat lijkt. Door nu te starten zul je hier binnen korte tijd al van profiteren.

Je merkt dat je inkomsten zullen stijgen, je uitgaven voor advertenties zullen verminderen. Je zult minder stress hebben, omdat een mailing maken en versturen eenvoudig te realiseren is. Verderop in dit artikel zal ik je precies alle voordelen en nadelen geven.

Laten we nu eerst eens gaan kijken naar de beste email marketing software om je mailing te maken en versturen naar al je mailinglijst.

#1: Met Enormail

Om gelijk met de deur in huis te vallen, wij vinden dit de beste email marketing software om mee te beginnen of om over te stappen als je nu een programma gebruikt wat niet bevalt.

Heb je geen ervaring met het gebruik van email marketing software? We kwamen erachter dat dit bij Enormail absoluut geen probleem zal zijn. Toen wij deze software gingen proberen, ontdekten we een simpel en enorm gebruiksvriendelijk programma!

Het is wel handig om te weten dat de software is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf. De taal van het programma is dus in het Nederlands. Heb je vragen dan staat een Nederlands team je via de mail te woord, geen geklungel met anderstalige reacties, heerlijk toch?! Bij vragen heb je overigens vaak dezelfde dag nog antwoord via de mail, prachtig dus!

Kijken we naar de instap mogelijkheden dan kun je het programma hier eerst 30 dagen gratis uitproberen en kijken of het iets voor je is. Per maand ben je slechts ruim een tientje aan kosten kwijt voor max. 2500 contacten. En ja…. zet dat eens tegenover een advertentiecampagne die al snel oploopt tot honderden, zo niet duizenden euro’s! Dit tientje is in onze ogen dus te verwaarlozen...

Enormail geeft je eenvoudig inzicht in alle statistieken, dus je ziet precies hoeveel mensen je mailing hebben geopend, mislukt of ongeopend. Je kan precies zien wie zich uitschrijft en waarom en je kunt een autoresponder maken.

Uiteraard kun je het contact limiet en andere extra mogelijkheden opschalen, maar om te beginnen is de goedkoopste variant al geweldig!

#2: Met Mailchimp

Heb je jezelf al een beetje in email marketing software verdiept, of in je kennissenkring rondgevraagd welke software wordt gebruikt? Dan heb je vast de naam “Mailchimp” horen vallen.

Mailchimp was altijd een populair programma als je wilde beginnen met mailings maken en versturen. Waarom? Omdat het gratis te gebruiken is tot max. 2000 contacten. Alleen heeft deze mail software groten nadelen.

Zelf heb ik in loondienst langere tijd met Mailchimp gewerkt. Ik kan je vertellen dat ik echt geen fan van deze mail software ben!


Waarom niet, dat zal ik je nu uitleggen:

 1. Alleen al om je account startklaar te maken ben je uren bezig, omdat de gebruiksvriendelijkheid ver te zoeken is. Mailchimp heeft het programma de laatste tijd proberen aan te passen, maar het blijft in mijn optiek voor beginners echt een drama!

 2. Niet alleen dat, maar de totale gebruiksvriendelijkheid vind ik frustrerend! Mailchimp werkt gewoon niet logisch. Vaak moet je flink zoeken of eerst alles doorspitten om iets voor elkaar te krijgen. Dit levert simpelweg veel stress en frustratie op, overigens afgezien van alle tijd die het je kost om iets voor elkaar te krijgen.

 3. Waar ik me ook aan stoor is de tekst die regelmatig automatisch VERKEERD aangepast wordt in de mailing die je maakt. Type je een tekst, dan past de software dit automatisch aan. Helaas altijd in een verkeerd woord, omdat de voertaal van deze software Engels is. Dus… verstuur je je mail, dan heb je een grote kans dat er verkeerde woorden in de zin staan, terwijl jij dit niet zo ingevoerd hebt.

 4. Zoals ik net al zei: Het programma is Engelstalig en daardoor niet voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Het kan soms erg lastig zijn om te begrijpen wat er in staat.

 5. De klantenservice is ook niet optimaal. Ik heb regelmatig gehad dat ik lang moest wachten op antwoord en dat het dan ook nog het verkeerde antwoord was. Zo ben je al snel dagen bezig met 1 mailing.. Niets voor mij!

Doordat veel meer gebruikers van Mailchimp tegen deze dingen aanlopen, is de populariteit van deze software aan het afnemen. Uiteraard is het aan jezelf om te beslissen of je wel of niet voor Mailchimp kiest. Ik heb je hier zo eerlijk mogelijk mijn ervaring met dit programma gegeven. Aan jou de keus!

#3: Met MailBlue (ActiveCampaign)

Momenteel is MailBlue (ActiveCampaign) wel de meest uitgebreide email marketing software op de Nederlandse markt. Door de vele mogelijkheden is het vooral in het begin even zoeken naar. De gebruiksvriendelijkheid is prima!

Zo kun je bijvoorbeeld helemaal zelf bepalen hoe jouw dashboard eruit ziet, je kunt deze dus helemaal naar je persoonlijke interesse indelen.
Iedere mailing is een campaign, je kunt kiezen uit 8 verschillende types.

Automatisering is wel de grootste kracht van Mailblue. Zo kun je triggers aan bepaalde contacten toevoegen. Zo wordt dit contact automatisch in de juiste mailfunnel geplaatst en krijgt deze alle automatische mails die aan de desbetreffende mailfunnel staan gekoppeld.

De klantenservice is in het Nederlands wat wel erg handig is. Je kunt op hun website een online een ticket aanmaken. Aan de hand van deze aanvraag beantwoord Mailblue je vraag.

 

Kijken we naar de pakketten en de prijs dan kun je starten met de meest eenvoudige versie en max. 500 contacten. In dit geval is de prijs absoluut niet hoog. Breidt je mailinglijst uit en heb je meer dan 500 contacten dan stijgt de prijs per stap vrij fors.

Wel is het zo dat je er qua automatisering veel voor terugkrijgt. Je bespaart in dat geval dus erg veel tijd en kunt je conversie flink verhogen.

 

Wat bij MailBlue uniek is: je hebt de mogelijkheid om een vorige mailcampagne nog een keer naar al je contacten te sturen; naar contacten die de vorige e-mail niet geopend hebben of naar nieuwe contacten. 

Voordelen van een mailing maken en versturen

 • Het kost relatief weinig; de enige kosten zijn het abonnement van ca. een tientje per maand en de arbeid om de mailing te maken (dit hoeft niet lang te zijn).
 • Ten opzichte van advertenties sneller en meer resultaat; Bij een advertentiecampagne van honderden of duizenden euro’s is het maar de vraag of je dit geld terugverdient. De mensen op je mailinglijst zijn al klant of hebben al interesse in jouw product of bedrijf. Om ze te binden en warm te maken, zodat ze iets bij je te laten kopen kost minder moeite en je hebt het meer in de hand.
 • Bij structurele mailing blijf je goed in beeld bij je (potentiële) klant; Je herinnert ze aan het bestaan van je bedrijf.
 • Maken van automatische mail funnels; Door het instellen van mail funnels hoef je maar 1x een mail te maken en deze wordt daarna bij een bepaalde actie automatisch aan je doelgroep verstuurd. Je hebt hier dus geen werk meer aan.
 • Mailing maken en versturen met e-mail marketing software gaat eenvoudig en snel; eele malen beter dan vanuit Outlook + je hebt alle belangrijke statistieken inzichtelijk!
 • Makkelijk doorsturen naar je website; je kan de lezer van je mailing makkelijk doorsturen naar je website en/of actiepagina. Ideaal om meer verkopen te realiseren!

Nadelen van een mailing maken en versturen

 1. In het begin relatief veel moeite moet doen om een mailing te verzinnen en maken; In het begin zul je er wat meer tijd aan kwijt zijn, omdat je het nog nooit gedaan hebt. Dit gaat steeds beter en zal in de loop van de tijd vrij weinig tijd meer in beslag nemen.
 2. Mensen krijgen al zoveel mails dat de kans bestaat dat deze niet gelezen wordt; Maar dit geldt niet als je creatief bent en zorgt voor waardevolle informatie. Dan heb je zelfs grote kans dat de mensen die op je mailinglijst staan uitkijken naar jouw mails!

Waarde geven is de sleutel tot succes!

Veel bedrijven maken en versturen een mailing omdat het ‘maar weer eens moet’. Het onderwerp en de inhoud is vaak zo saai en/of langdradig dat deze door de meeste ontvangers weggeklikt wordt. Dit is echt zonde!

In het ergste geval schrijven ze zich uit van je mailinglijst…. weg kans om iets te verkopen!

Het is veel simpeler dan je denkt: Zorg voor waardevolle informatie voor de ontvanger en zorg dat je mailing niet te lang is. Zet in je mailing ca. 3 mogelijkheden om de lezer actie te laten nemen (bijvoorbeeld: naar een actiepagina of blog op je website toe te gaan).

Denk niet te moeilijk! Wees creatief en gun jezelf de tijd om dingen uit te proberen.

Tot slot...

Het moraal van mijn verhaal is hopelijk duidelijk. Het is slim om eerst te kijken welke e-mail marketing software bij jou past.

Kies je voor de software van Enormail dan heb je een eenvoudig, maar functionele en zeer gebruiksvriendelijke software om mailings te maken en versturen. Wij gebruiken zelf deze software om mailings te maken en versturen.

Kies je voor de software van MailBlue dan krijg je een programma wat erg uitgebreid is en met name erg sterk is in het - op allerlei manieren - automatiseren van jouw mailings.

Zelf heb ik ook eerst beide e-mail marketing software GRATIS uitgeprobeerd. Dit kun jij met 1 druk op de knop ook eenvoudig doen, zonder dat je direct ergens aan vast zit! Zo kun je uiteindelijk helemaal zelf beslissen met welke mail software jij mailings gaat maken en versturen.

Op deze manier kun je dus beginnen met het maken en versturen van mailings en dit steeds iets verder opschalen. Zo kun  je jouw inkomsten flink laat groeien dankzij het versturen van mailings, en dat terwijl de investering per maand erg klein is.

Ga vandaag nog aan de slag en vergroot je inkomsten. Succes!

Anderen bekeken ook

Mailing-maken-en-versturen-mail-software-wat-is-email-marketing-enormail-prijs-mailinglijst-maken-nieuwsbrief-tips-nieuwsbrief-schrijven-email-marketing-tools-nieuwsbrief-maken-mail-digitale-nieuwsbrief-maken-gratis-tweelingonline

Goede mailing maken en versturen in 2021- Zo wordt je mailing wel gelezen!

Nieuwsbrief-maken-in-outlook-mail-software-nieuwsbrief-nieuwsbrief-maken-voorbeeld-mailing-maken- email-marketing-strategie-nieuwsbrief-schrijven-nieuwsbrief-software-Enormail
7 redenen om GEEN nieuwsbrief in Outlook te maken!
de-beste-website-software-voor-een-winstgevende-website-phoenix-website
De beste website software van 2021 - Dit is wat wij hebben ontdekt...